University Racing Eindhoven

University Racing Eindhoven (URE) is het oudste studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit team staat al 15 jaar bekend om zijn revolutionaire elektrische raceauto’s. 67 teamleden met een mix aan studieachtergronden lanceren namelijk ieder jaar weer een Formule 1-waardig High-Techmodel raceauto. Over snelheid gesproken!

URE staat voor technologische innovatie, teamwork en passie voor engineering. Doel van URE is om in één jaar tijd niet alleen een elektrische raceauto te ontwerpen, maar deze ook te bouwen, te testen en te laten racen. Dat racen, dat gebeurt tijdens de zomermaanden.  URE doet dan namelijk mee aan ‘s werelds grootste ontwerpwedstrijd op het gebied van engineering: Formula Student. Afgelopen zomer was URE aanwezig bij de Formula Student Germany, waar ze een mooie 5de plek hebben weten te bemachtigen!

Het basisteam van URE wordt versterkt door stagiaires van hogescholen en uitwisselingsstudenten. Alle aanwezige kennis, technologische vaardigheden en sponsoring worden gebundeld voor het best mogelijke resultaat, waarbij geldt: the sky is the limit! 

En niet alleen de elektrische raceauto is iets waar ze zich afgelopen jaar op hebben gefocust. Maar ze hebben zelfs de eerste autonome raceauto van de Benelux gebouwd!

Wat doet het team?

Tijdens meerdere Formula Student Events over de hele wereld wordt Team URE flink op de proef gesteld. Niet alleen de auto wordt getest op ontwerp en kwaliteit, ook het team zelf staat voor een challenge: tot hoever reikt het kennisniveau wat betreft de raceauto? Hoe verloopt de onderlinge samenwerking op het moment dat er een prijs op het spel staat? En last but not least: welke informatie wordt er gedeeld met de andere teams en technische bedrijven om zo de ideeën van Team URE onder de aandacht te brengen?

Hoe helpt Brunel hierbij?

Brunel is trotse sponsor van Team URE en geeft daardoor een innovatief team met jong engineering-talent de kans om zich te ontwikkelen. En we doen meer: ons Brunel-kantoor te Eindhoven heeft een team van consultants dat zich volledig focust op de Automotive-branche. Deze consultants binden talentvolle engineers aan Brunel zodat zij aan de slag kunnen met innovatieve projecten bij onze opdrachtgevers. Op deze manier hebben alle partijen profijt van elkaars kwaliteiten en ervaring. En dat is nou precies, wat dit partnership tot een mooie, toekomstgerichte samenwerking maakt.

URE zal deelnemen aan de volgende Formula Student evenementen 

URE heeft een mooie raceseizoen erop zitten. Zomer 2020 zal het nieuwe raceseizoen weer van start gaan. Houd de pagina in de gaten voor actuele informatie.

Samenwerking Brunel - University Racing Eindhoven

Testdag Aachen

Meer weten? Neem contact op met:

Campus Recruitment

+31 (0)6 30900623