Interactive Solar Boat Twente – Groningen

19 oktober was het zover; De Solar Boat Twente kwam naar het kantoor van Brunel in Groningen. Deze boot is een project van 15 studenten van de Universiteit Twente die op eigen houtje een boot op zonne-energie hebben ontwikkeld. Om dit voor elkaar te krijgen hebben zij hun studie even stopgezet en zijn zij zo’n 1,5 jaar fulltime aan de slag gegaan. Een deel van het team richtte zich op het technische ontwerp van de boot en de uitwerking daarvan. Andere teamleden hielden zich bezig met aspecten als pr en bedrijfsacquisitie voor het verkrijgen van sponsoring. Ook Brunel mag zichzelf met trots sponsor van dit ambitieuze team noemen.

De boot van 7 x 1,5 meter werd in de speciaal gemaakte trailer naar het noorden vervoerd. Ruim 60 collega’s vanuit Brunel Engineering kwamen naar deze avond om het verhaal rond het idee en de ontwikkeling van deze boot te horen. Dit werd toegelicht door vier leden van het studententeam. Zij hebben de Brunellers meegenomen in alles wat er bij het project kwam kijken. De successen, zoals de mooie resultaten die zij met verschillende races hebben behaald: een derde prijs op het NK in Akkrum, derde op het WK in Monaco, en tweede op de Rotterdam Solar Boat Race.

Tevens vertelden zij over de nodige tegenslagen waar ze mee te kampen hadden: wat doe je wanneer een dag voor de race de schroef van je boot afbreekt? Of hoe los je het op wanneer je erachter komt dat de combinatie van zoutwater en zonnecellen niet zo’n goed idee is?

Al met al hebben zij een mooie inkijk gegeven in dit hele proces. Natijd was er nog genoeg stof om over na te praten voor de teamleden en de Brunellers die het team ook nog aan kritische vragen konden onderwerpen.