Scrummen met LEGO

Ruim 30 Brunellers kwamen naar de Rotterdamse vestiging voor een gezellige en leerzame avond in het teken van Scrum en Agile georganiseerd door Jack Hettinga, Lianne van Ede en Rebecca Leebeek. Het was de eerste Rotterdamse Scrum Interactive door en voor geïnteresseerden. Voor de aanwezige collega’s en ZZP’ers was het een leuke, waardevolle avond omdat zij op de werkvloer dagelijks te maken krijgen met Scrum en Agile in hun eigen team of daaromheen.

LEGO-land bouwen in 3 sprints

Na een korte introductie over Scrum gingen vier teams aan de slag om een Brunel LEGO-land te bouwen voor een veeleisende klant. Onder leiding van een Scrum Master en met de kritische blik van de Product Owners werd er gewerkt aan een heus paradijs. Resultaat: enthousiaste Brunellers en een tevreden opdrachtgever.

'Scrum is nieuw voor mij en het spel is een goede manier om er, in een bird-eyes’-view, een beeld van te krijgen', aldus een van de deelnemers. 'Gaandeweg leerden we over de kracht van korte sprints, de rolverdeling en bijvoorbeeld de Spint Review, waarin we feedback kregen van andere teams op onze bouwwerken. Tot slot ontvingen we ook steeds weer een Retrospective zodat we daarna nog slimmer en efficiënter aan ons LEGO-project werkten.'