Volvo Ocean Race Kids Day 27 juni 2018

Volvo Ocean Race komt naar Den Haag! Deze legendarisch zeilrace zal in juni 2018 voor het eerst in de historie finishen in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming. Acht dagen lang (24 juni tot en met 1 juli) staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en in het gezellige en uitgestrekte Race Village is van alles te zien en te beleven voor jong en oud.

Op woensdag 27 juni vindt speciaal voor kinderen de Kids Day plaats. Op deze dag tref je naast een hoop sport- en zeilactiviteiten ook de Brunel foundation aan. In samenwerking met Tech Playgrounds organiseert de Brunel foundation verschillende activiteiten, waarbij techniek, IT, water, zeilen en teamwork centraal staan. 

  • Waar: Brunel Paviljoen in Race Village (Adres: Noorderlijk Havenhoofd)
  • Wanneer: 27 juni (10 -17 uur) 

Wat is er te doen?

  • Levend programmeren: programmeer jij team Brunel naar de overwinning in Brazilië? Speel (samen met je vrienden) het spel Levend programmeren en navigeer jouw team naar de overwinning!
  • 3D-tekenen: laat jouw fantasie tot leven komen en creëer je eigen 3D kunstwerk met onze 3D pennen! 
  • Programmeren met Micro:bit: ontcijfer de missende “code”, programmeer jouw boot met behulp van een Micro:bit, trotseer de obstakels en win de race! 
  • Virtual Reality: wil jij weten hoe het voelt om aan boord te zijn van een Volvo Ocean racer? Waan je met behulp van onze Virtual Reality brillen tijdelijk op de oceaan en ga de strijd aan met de oerelementen water, lucht en aarde!
  • Fotobooth: dos je uit als een echte zeebonk, Neptunus, zeemeermin of matroos en maak een mooie herinnering aan deze dag!
  • Vouwboot Challenge: vouw de boot en maak kans op een mooie prijs! Bij inlevering van je boot bij het Brunel Paviljoen krijg je een leuke attentie. 
  • Inspiratiesessies: wil jij weten hoe het is om tijdens de Volvo Ocean Race mee te varen? Timo Hagoort (zeiler Team Brunel tijdens Volvo Ocean Race editie 2014-2015) vertelt je er alles over! Wat komt er kijken bij het onderhoud van de boten tijdens o.a. de stopovers? Ernst-Jan van Housselt (Shore Crew Engineer bij Team Brunel) neemt je mee in zijn wereld.

Ben jij er met jouw kind(eren) bij?

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk (inschrijven vooraf is niet nodig) en worden begeleid door medewerkers van Brunel, begeleiders van Tech Playgrounds (www.techplaygrounds.nl) en junior vrijwilligers van de Brunel foundation. Voor alle leeftijden is er iets leuks te beleven.

Wij zien je graag met jouw kind(eren) de 27ste in Scheveningen!

Op de hoogte blijven van de laatste updates en informatie? 
Volg en like ons Kids Day event dan op Facebook.

Like it? Share it!