Programmeer Team Brunel naar de overwinning in Brazilië

Zondag 18 maart vertrekt team Brunel uit Auckland, Nieuw Zeeland, voor de zwaarste en langste leg van de Volvo Ocean Race (Leg 7). De boot van onze Nederlandse schipper Bouwe Bekking is op weg naar Itajai, Brazilië. Deze zevende leg is maar liefst 7.600 zeemijlen lang. Dit is omgerekend 14.075 kilometer. De route vaart om Kaap Hoorn die wordt beschouwd als het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Dit is dé leg die iedere deelnemer aan de Volvo Ocean Race wil winnen.

Deze leg brengt je naar de meest afgelegen delen op deze planeet. Naar plaatsen die zo ver van het vaste land af liggen dat deze alleen maar met boten kunnen worden bereikt. Tijdens deze leg moet je omgaan met extreme weersomstandigheden. De temperaturen zijn onder het vriespunt en de golven zijn extreem hoog. Er is alleen maar slecht weer en veel wind. De oceaan is nooit eerder zo wild geweest. De golven zijn hoger dan een huis, de wind is ijzig koud, en de regendouche van de golven die met regelmaat over de boot heenslaan, doen je lichaam bevriezen. Er is geen tijd of plek om je kleding te laten drogen, je hebt het constant koud.

Jullie moeten ondanks al deze hindernissen met zijn allen hard werken en vooral goed na blijven denken. Het team staat boven alles. De boot is constant in beweging en de schipper moet samen met zijn bemanningsleden deze heftige weersomstandigheden en andere gevaren trotseren, zoals de verraderlijke ijsrotsen bij Antartica. Opgeven en niet kunnen is geen optie, hoe moeilijk, spannend en gevaarlijk onze reis over de Zuidelijke Oceaan ook zal zijn.

Het zal een vreselijke leg zijn, maar ik kijk echt uit naar de mentale uitdaging ervan. Het wordt koud, nat en het zal heel hard werken zijn. Het ronden van Kaap Hoorn is de Mount Everest van het zeilen. Niet veel mensen doen dat en dit staat al jaren op mijn bucketlist.

Kyle Langford, Trimmer Team Brunel

Wil Team Brunel, die na leg 6 op de zesde plaats staat in het klassement zicht houden op het winnen van de Volvo Ocean Race, dan moeten wij deze leg winnen. Samen met de Team-navigator, Andrew Cape moet de schipper bepalen welke koers wordt gevaren om als eerste in Brazilië aan te komen. Kijk goed naar de windrichtingen, want de wind in de zeilen zal ons sneller laten varen. Blijf alert, overdag en ‘s nachts en kijk uit voor de rotsen, deze kunnen ervoor zorgen dat we vertraging oplopen. Voel je de ijzige vrieskou van een metershoge golf? Dan heb je een time-out om jezelf te herpakken, te controleren of alles nog goed zit en alles goed gaat met je team leden.  

Naast winnen is samenwerken en een goed plan bedenken het belangrijkste doel!

De makers van het spel

Het spel “Programmeer Team Brunel naar de overwinning in Brazilië” is gebaseerd op het spel “Levend Programmeren” www.levendprogrammeren.nl. Het spel is ontwikkeld door Ruud Greven, Paul de Groot en Anika Embrechts. Zij stellen alle materialen die zij voor dit spel hebben ontwikkeld voor iedereen beschikbaar. Zij maken daarbij gebruik van de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale Publieke Licentie. De Brunel foundation heeft het spel en de afbeeldingen naar eigen inzicht en creativiteit aangepast.

Like it? Share it!