IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is opgericht in 1998 en heeft inmiddels tien vestigingen in zeven grote steden, waar leerlingen drie jaar lang een gevarieerd onderwijsprogramma volgen. Geen rekensommetjes en taalles, maar gastdocenten (vrijwilligers) die enthousiast over hun vakgebied komen vertellen – zowel in de klas als op locatie. Op die manier verruimen de jongeren hun blikveld, vergroten ze hun zelfvertrouwen en versterken hun binding met de maatschappij. Na hun diploma volgen ze het unieke alumniprogramma (IMC Alumni), waarin ze elkaar verder helpen, en gebruik maken van een intensief vervolgaanbod, zoals masterclasses en concrete carrièrekansen.
IMC Weekendschool staat voor een onderwijsideaal: dat jongeren uit alle lagen van de samenleving geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan, en vanuit lef en zelfvertrouwen kiezen voor een toekomst die aansluit bij hun eigen interesses en talenten. 
Met een financiële impuls heeft de Brunel foundation de vakgebieden Architectuur en Theater bij vestiging IMC Amsterdam West versterkt. 

Wil je meer weten over IMC Weekendschool kijk dan op www.imcweekendschool.nl