Dynamo Jeugdwerk - Tech Playgrounds

In amper twee jaar tijd weten de Tech Playgrounds wekelijks al zo’n 120 kinderen en jongeren én tientallen vrijwilligers aan zich te binden. Ze komen na schooltijd samen in twaalf trapveldjes: werkplaatsen in jeugdcentra, scholen en bij de GGzE. Leeftijd of schoolniveau zijn ondergeschikt aan passie en talent, vanuit de gedachte en expertise van het jeugdwerk kan iedereen meedoen. Deelname kost een euro per keer.

Zoals er een voetbalstadion en trainingscomplex voor voetbaltalenten is, krijgt Eindhoven ook een hoofdkwartier voor jonge techniek- en technologie-talenten én hun begeleiders. De Lindenlaan vormt in hartje Philipsdorp voortaan het HQ van de non-formele Tech Playgrounds community van Dynamo Jeugdwerk.

De oude werkplaats van maatschappelijke organisatie Lumens is opgeknapt door vrijwilligers, jongeren, medewerkers van ASML en deelnemers aan de Klusserij, waarbij gebruik is gemaakt van de verborgen schat: heel veel bouwmaterialen en gereedschappen die waren achtergebleven toen het pand een opslag werd. Er zijn tools als een lasersnijder tot lasapparaat, soldeerbouten, 3D-printers, schroevendraaiers in alle soorten en maten en allerhande ICT-hardware.

Door Dynamo Jeugdwerk opgeleide tech-docenten, komend uit de doelgroep, geven er inmiddels workshops aan bijvoorbeeld schoolklassen en jeugd uit zorginstellingen en er heeft al een Hackathon plaatsgevonden voor lichtfestival Glow. Twee dagen in de week zijn er open werkplaatsen voor kinderen en jongeren: de basis van de Tech Playgrounds. Dynamo Jeugdwerk en Lumens willen het pand zeven dagen in de week openstellen.

Kijk voor meer informatie over Techplaygrounds op www.techplaygrounds.nl