Programmeer workshops voor kinderen

Tijdens de programmeer workshops in Eindhoven en Amsterdam leren kinderen tussen de 7 en 12 jaar alles over programmeren, denk hierbij aan o.a. websites, apps en games. De workshops worden georganiseerd door de Brunel foundation in samenwerking met IT specialisten van Brunel. Deze medewerkers zullen op vrijwillige basis de kinderen begeleiden en enthousiast maken.

We hebben een vaste kern van mentoren. Onze vaste kern van mentoren is in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De VOG toont aan dat hun gedrag in het verleden geen bezwaar is voor het werken met kinderen. Het kan ook voorkomen dat een medewerker van Brunel een workshop geeft, maar geen onderdeel uitmaakt van de vaste kern. Voor deze vrijwilligers zal geen VOG verklaring aangevraagd worden. Uiteraard vinden we de veiligheid en het welzijn van de kinderen heel belangrijk. Tijdens de workshops zijn daarom altijd meerdere medewerkers van Brunel (op vrijwillige basis) aanwezig die tevens BHV gecertificeerd zijn. Voor meer informatie over de workshops verwijzen we je naar het huisreglement.

Er zullen leuke thema’s centraal staan zoals o.a. het maken van je eigen website in HTML, Scratch en Minecraft. Ook onderwerpen zoals het veilig gebruik maken van internet en Social Media zullen besproken worden. Op deze manier willen we de kinderen (weg)wijz(er) maken in de digitale wereld.

Naast het leren programmeren zijn de workshops ook een event om gezellig samen te komen met andere kinderen, elkaar uit te dagen en van elkaar te leren. Onderling delen kinderen hun kennis en maken nieuwe dingen, samen of alleen. Alles mag en niets is onmogelijk.

Met onze vaste kern van vrijwilligers wordt programmeren tijdens de workshops bij Brunel Eindhoven en Amsterdam een feest!
 
Brunel Eindhoven (High Tech Campus)
High Tech Campus 97
5656 AG Eindhoven

Routebeschrijving naar Brunel Eindhoven

Brunel Amsterdam
John M. Keynesplein 33
1066 EP Amsterdam

Routebeschrijving naar Brunel Amsterdam