Het Brunel-gevoel van…een Senior Jurist

Het Brunel gevoel van een Senior Jurist - Header Brunel

Op het VWO vond ze niet alleen de liefde van haar leven, maar ook haar passie: ze ging Nederlands Recht studeren in Leiden en deed een master Internationaal en Europees Recht. Omdat ze graag mensen wilde helpen, maakte ze nog even een zijstap naar de opleiding voor Radiodiagnostisch Laborant, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ze toch liever mensen hielp via de juristerij, ‘maar dan zonder bloedspetters’. Samen met haar (nog steeds) grote liefde en twee zoons woont Lesley Harteveld – Van den Bosch in Rijswijk. Hoe zij haar carrière bij Brunel vormgeeft? Dat lees je hier!

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen?

‘Na mijn studie heb ik tien jaar met veel plezier als Jurist Bezwaar en Beroep bij een van de Ministeries gewerkt. Vervolgens werd ik benaderd door een andere landelijke instelling om daar aan de slag te gaan als Senior Jurist/Coördinator. Dit vond ik een leuke kans om me te kunnen ontwikkelen in het coachen en begeleiden van collega’s. Toen ik na twee jaar als ZZP’er verder wilde, kwam ik in contact met Brunel. Zij boden mij een dienstverband aan en ondanks dat ik dit niet van plan was, koos ik voor Brunel. Zo had ik de afwisseling en ontwikkeling die ik zocht, mét de zekerheden van een baan in loondienst.’

Hoe ziet jouw functie eruit?

‘Op dit moment werk ik in het cluster van de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ik regel daar de vergadercyclus van de SG met twee ondernemingsraden en het tweemaandelijks overleg tussen hem en de vakbonden. Dit bestaat vooral uit het regelen van sprekers voor de overleggen, het opstellen van adviesaanvragen en instemmingsverzoeken bij reorganisaties en andere wijzigingen in de organisatie en het schrijven van annotaties voor de SG. Tot slot geef ik juridisch advies aan collega’s over de Wet op de Ondernemingsraden.’

Waar ben je het meest trots op?

‘Het is natuurlijk geweldig om zo’n topambtenaar aan het werk te zien. Daar kun je veel van leren. Zeker als het gaat om het zorgvuldig bespreken van bepaalde onderwerpen voordat er een knoop wordt doorgehakt. Wat dat betreft gaat het er hier wel anders aan toe dan bij bijvoorbeeld een uitvoeringsorganisatie. Al moet ik zeggen dat ik daar ook wel energie van krijg, van productiecijfers en zichtbare prestaties!’

In hoeverre leeft de community-gedachte bij jou?

‘Bij Brunel Legal heb je nu de community Letselschade. Ik denk erover om op een gegeven moment een community Handhaving op te starten. Eind vorig jaar heb ik voor het eerst deelgenomen aan een interactive met als thema Omgevingsrecht; wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar! Zo’n interactive is een gezellige en tegelijk praktische manier om in één avond bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen op een bepaald rechtsgebied.’

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

‘Tijdens mijn opdracht bij BZK heb ik mijn Consultant gevraagd om een spoedcursus WNRA. Dat is toen gelijk voor mij geregeld. Dat vind ik echt fijn aan Brunel; als ik om middelen vraag om mijn kennis te verbreden, bijvoorbeeld literatuur of een cursus, is dat altijd bespreekbaar. Dat vind ik misschien nog wel het leukste aan detachering: het wordt gewaardeerd als je jezelf breder wil ontwikkelen. Ja, de interesse vanuit Brunel in mij als persoon is oprecht gebleken. Ik heb nog steeds goed contact met mijn Consultant; zij blijft geïnteresseerd in mij, mijn ontwikkeling en - zeker ook niet onbelangrijk - mijn thuissituatie. Het enige ‘lastige’ is alleen dan nog te kiezen tussen alle opleidingsopties die Brunel biedt!’