Welke projectmanagement tool past het beste bij jouw team?

Welke projectmanagement tool past het beste bij jouw team? Lees onze tips hier!

Waar je ook bent, met een projectmanagement tool heb jij alle belangrijke projectinformatie en de voortgang van elk project altijd bij de hand. Er zijn allerlei tools die het (op afstand) samenwerken veel efficiënter maken. Je kunt een duidelijke planning maken en de taakverdeling is inzichtelijk voor het hele team. Zeker als je niet altijd op dezelfde plek werkt, helpt zo’n tool je om projecten op een overzichtelijke manier te managen. Maar wat zijn nu eigenlijk de fijnste tools om te gebruiken? Lees onze tips hier!

Monday.com

Ben jij bezig met projectmatig werken en op zoek naar een gebruiksvriendelijke tool om de taken, planning en voortgang van projecten inzichtelijk te maken? Zie bijvoorbeeld Monday.com en gebruik een van de sjablonen of bouw eenvoudig je eigen workflow. Je kunt projecten (en taken) indelen in fases, medewerkers koppelen aan werkzaamheden en deadlines instellen. En dat niet alleen! De tool heeft nog vele andere mogelijkheden zoals offertes maken, klantenbestand beheren, reiskosten registreren, facturen opstellen en meer. Daarnaast ziet de tool er hartstikke hip uit.

Yoobi

Projecten indelen, taken toewijzen en medewerkers inplannen: het kan allemaal met Yoobi. Met Yoobi kun je pas écht slim samenwerken om projecten af te ronden. Naast projectmanagement levert Yoobi de registratie van uren, verlof en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Deze tool heeft een zakelijke look en kan op maat worden gemaakt. Samenwerken op afstand is hiermee dus appeltje-eitje.

Rodeo

Rodeo is een heldere projectmanagement tool voor creatieve teams. Met Rodeo heb je minder administratie en zijn je projectplanningen efficiënter dan ooit. Rodeo is een alles-in-één-tool die jouw werk en taakmanagement simpeler en overzichtelijker maakt. Je hebt direct inzicht in de status en budgetten van je projecten. Ook is er een rapportagefunctie en stel je offertes direct vanuit je project op.

Microsoft Planner

Zeker als jouw bedrijf al gebruik maakt van een Microsoftsoftware is deze tool een logische keuze. Microsoft Planner is gelinkt aan Microsoft Office 365 en je hoeft dus niet apart in te loggen. De set-up is gemakkelijk te begrijpen en in te stellen. Via planner kun je een gedeeld board maken met een overzicht van lijsten die je zelf een naam kunt geven. Je kunt per lijst taken toevoegen en die vervolgens toewijzen aan een specifiek persoon. Hierbij heb je zelfs nog de optie om een deadline, checklist, status, opmerking of bijlage toe te voegen.

Jira

Jira is een Agile software-ontwikkelingstool die door teams wordt gebruikt bij het plannen en tracken van softwareprojecten. Jira is speciaal ontworpen voor agile teams. Je kunt met deze tool je eigen workflow creëren en projecten van begin tot eind beheren. Of je kunt een standaard workflow gebruiken. Kortom met Jira plan je sprints, verdeel je taken binnen je (software)team en prioriteer je het werk van je team.