Productief (thuis)werken? Met deze apps lukt het je!

Meer doen in minder tijd? Je productiviteit upgraden, ook als je thuis werkt? De oplossing vind je in je broekzak. Zet je smartphone in om zo effectief mogelijk te werken. Onderstaande apps voor een productieve werkdag helpen je op weg!

Microsoft Planner

Maak online een planning voor jezelf en verdeel taken met je team. Met deze projectmanagementtool krijg je meer inzicht in wie welke taken op zich neemt en houd je gemakkelijk deadlines in de gaten. SharePoint, Teams en Outlook sluiten naadloos op elkaar aan in deze Office 365 app. Ideaal voor samenwerken op afstand!

Braintoss

Je hebt opeens een goede ingeving, maar je bent niet in de buurt van je computer of je notitieboekje. In de app kun je een foto maken, een notitie schrijven of een bericht inspreken. Braintoss stuurt al jouw brainwaves direct door naar je mailbox. Wanneer je deze mails in een speciaal mapje laat binnenkomen heb je meteen een handig overzicht van al je ideeën.

Adobe Scan

Notities en papieren documenten scan je gemakkelijk in met Adobe Scan. Richt je smartphone op het papier, maak een foto en het papiertje staat als PDF op je telefoon. Documenten mail, onderteken of pas je gemakkelijk aan in de app. Geen kopieerapparaten meer nodig!

Evernote

Notities maken, afbeeldingen en artikelen opslaan, to-do lijstjes maken; Evernote kan het allemaal. Je hebt geen post-its, to-do boeken en bookmarks meer nodig, want alles wordt gebundeld in een handig overzicht.

Forest

Verbeter je focus met de Forest-app. Stel in hoe lang je wil studeren of werken en plant met je productiviteit een mooi virtueel bos. Hoe langer je productief bent, hoe groter de boom die je krijgt als beloning. Gebruik je je telefoon eerder dan je ingestelde tijd? Dan zal de boom verwelken. Je kunt zelfs punten sparen om echte bomen te laten planten. Ga de uitdaging aan en maak je beeldscherm én de wereld een stukje groener.

Elevate

Deze braintrain-app geeft je iedere dag een serie korte opdrachten om je hersenen mee te trainen. De app traint je op het gebied van verbanden leggen, geheugen, aandacht en probleemoplossend vermogen. Door bijvoorbeeld dagelijks tijdens je ontbijt de opdrachten te doen geef je je brein - en daarmee ook je dag - een kickstart!