De extra's van het Engineering Talent Program

Het Engineering Talent Program van Brunel biedt vele leuke extra’s. Welke, bijvoorbeeld? Je leest het hier!

Dat het Talent Program van Brunel je in hoog tempo klaarstoomt voor een carrière in de techniek, mag duidelijk zijn. Maar dit traineeship biedt méér dan dat. Wat precies? We vroegen het aan Theo Helder, sinds 2017 via Brunel aan de slag als Werkvoorbereider/Project Coördinator bij Visser & Smit Hanab (VSH) in Groningen. Lees mee!

Wat zit er nog meer in het pakket van het Talent Program?

‘Een van de leuke extra’s van het Engineering Talent Program is het KIVI-lidmaatschap. KIVI staat voor Koninklijk Instituut Van ingenieurs, en als abonnee krijg ik iedere maand het tijdschrift De Ingenieur in de brievenbus. Een erg leuk en interessant blad om te lezen: alle nieuwe technieken en innovaties binnen diverse disciplines komen voorbij, waardoor ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen. Verder organiseert KIVI ook events door het hele land.’

Vertel eens wat meer over die KIVI-events?

‘Inmiddels ben ik naar drie KIVI-events geweest, allemaal even interessant. En niet alleen voor starters op de technische markt! De KIVI-events worden altijd tot in de puntjes verzorgd. Wat me overigens wel verbaasde, is dat de events vrijwel altijd overdag zijn. Ik denk dat ze nóg drukker bezocht zouden worden als ze na werktijd georganiseerd zouden worden. Gelukkig zagen zowel VSH als Brunel de toegevoegde waarde ervan in, waardoor ik altijd toestemming krijg om erheen te gaan.’

Welke onderwerpen komen er zoal aan bod?

‘Bij de Gasunie hebben we het gehad over de toekomst van waterstof, en op de Universiteit van Twente ben ik vervolgens op de Robotica-afdeling geweest. Tijdens mijn laatste seminar ging het over ‘duurzame fabrieken’. Sprekers van onder andere Vredestein, Nouryon, HoST, BTL en Twence namen ons mee in de ontwikkelingen van de komende jaren. Het werd al snel duidelijk dat de meest duurzame oplossingen ook de meest dure zijn; en dan zijn de eventuele terugverdientijden ook nog eens erg lang. Subsidie vanuit de overheid zou een stimulans kunnen zijn voor bedrijven die willen verduurzamen!’ Wat is je het meest bijgebleven van de KIVI-events? ‘Dat ‘afval’ van het ene bedrijf weer een grondstof voor het andere bedrijf kan zijn. Door goed samen te werken kunnen bedrijven er gezamenlijk naar streven om (bijna) geen afval meer te produceren. En mócht er afval overblijven, dan kan Twence ervoor zorgen dat ook dit wordt omgezet in bruikbare energie.’

Dus de KIVI-events zijn wat jou betreft voor herhaling vatbaar?

‘Zeker! Los van de inhoud is het bezoeken van de KIVI-bijeenkomsten erg goed voor mijn netwerk. Daarnaast zorgen de events altijd weer voor verdere verdieping in de techniek, net als het magazine De Ingenieur. En last but not least: door het bezoeken van de events wordt mij steeds duidelijker in welke sector ik graag aan het werk wil.’

Bekijk onze Engineering Traineeships

Engineering Traineeships

Bekijk onze Engineering vacatures

Engineering Vacatures