De dag van de directeur

Mok directeur

Na Blue Monday en de dag van de pindakaas (ja, echt) is het op 31 januari de dag van de directeur. Een dag waarop alle directeuren in het zonnetje worden gezet. Tenminste, als het aan de bedenker ervan ligt. Maar als we Brunel Nederland directeur Maikel Pals vragen waarmee me hem blij maken die dag, krijgen we een verrassend antwoord. Benieuwd naar zijn reactie? Lees mee.

Meer dan 3000 directeuren

‘Zet mij maar niet in de spotlight hoor, dat is echt niet nodig’, beantwoordt Maikel Pals onze vraag. ‘Brunel Nederland telt meer dan 3000 directeuren!’ Na doorvragen is het duidelijk wat hij bedoelt: als directeur is Maikel verantwoordelijk voor de (financiële) gezondheid van Brunel. En als werknemer heb je daar natuurlijk ook invloed op. Iedere Bruneller draagt dagelijks bij aan het realiseren van Brunels visie. Let’s be honest: wat is een kapitein zonder goede bemanning?

De dag van… iedereen!

Tegenwoordig is er voor bijna ieder onderwerp wel een dag. Alsnog kwam Maikel Pals met een unieke reactie op de dag van de directeur: ‘Het is de dag van iedereen’. Bedenk eens wat dit voor jou betekent; waarvan ben jij directeur? Een CEO (Chief Operating Officer) kenmerkt zich bijvoorbeeld door ondernemerschap. Net als overtuigingskracht, leiderschap en inventiviteit. Best kans dat ook jij die competenties beheerst. Hoe zet je ze in?

Directeur over jouw carrière

Top-down management neemt sterk af in populariteit. En terecht, bottom-up it is. Voldoende ruimte voor ondernemerschap van werknemers wordt daardoor met de dag belangrijker. Of je nu Bruneller bent, dat wil worden of in een hele andere situatie zit: jij bent de directeur over jouw carrière. Jij bepaalt dus ook zelf welke bemanning je daarvoor inzet! Welke eerstvolgende stap zet jij voor jouw carrière?

Benieuwd wat Brunel voor jou kan betekenen?

Vacatures bij Brunel