Projectmanager Charles: “Hoe lastiger een project, hoe groter mijn drive om het te laten slagen”

Charles Prudon is als projectmanager aan de slag gegaan via Brunel. Wanneer Charles een projectmandaat ontvangt is het zijn taak om hier gestalte aan te geven. Daarvoor zijn bepaalde eigenschappen nodig en daarin ben je geheel afhankelijk van de klant. Charles hecht veel waarde aan communicatie en tot nu toe heeft deze aanpak goed bij hem gewerkt. 

Vraagbaak voor collega’s

Leergierig en een tikkeltje eigenwijs, maar ook een fijne collega om mee samen te werken: zó zouden collega’s Charles Prudon omschrijven. “Ze vragen mij vaak om advies, bijvoorbeeld wanneer ze niet uit een bemiddeling komen. Op zulke momenten realiseer ik mij dat ik hier lekker op mijn plek zit.” Die plek is bij Philips, waar Charles als projectmanager aan de slag is gegaan via Brunel. “In deze functie kun je niet zonder een beetje lef. Ik denk dat collega’s dat ook wel bij mij terugzien. Ik pak alles op, mits ik van mijn leidinggevende ondersteuning krijg in woord, daad en budgettering!”

Belang van menselijk contact

Wanneer Charles een projectmandaat ontvangt, is het zijn taak om hier gestalte aan te geven. Daarvoor zijn bepaalde eigenschappen nodig: “Als projectmanager heb je diverse gegevens nodig en daarin ben je geheel afhankelijk van de klant. Daarom mag je het menselijke contact niet uit het oog verliezen. Ik stel mij dan ook kwetsbaar op wanneer ik een klant bezoek. Alleen zó kan ik mijn doel bereiken en het project tot een goed einde brengen.” Dat Charles een zogeheten oude rot in het vak is, helpt daarbij. “Ik ben de pensioengerechtigde leeftijd al voorbij, maar ik was simpelweg te gemotiveerd om ermee te stoppen."

 

Zoek ondersteuning op de werkvloer, zodat mensen meewerken en met je meedenken. Als je alleen met de leidinggevende van een afdeling communiceert, krijg je héél weinig voor elkaar.

‘Onmogelijk’ bestaat niet

“Ik werk inmiddels 1,5 jaar voor Philips en in die periode heb ik mij kunnen waarmaken,” vertelt Charles. “Soms krijg ik een project toegewezen dat niet goed van de grond wil komen of dat om de een of andere reden niet tot een goed einde lijkt te komen. Dan voel ik een drive om het wél voor elkaar te krijgen. Zo werk ik momenteel aan een project waaraan reeds tienduizenden euro’s zijn besteed, terwijl niemand een stap verder is gekomen. Mijn aanpak: verbeteracties uitvoeren die weinig kosten maar veel opleveren. Het ziet er nu naar uit dat dit project tóch nog een succes zal worden.”

Open en prettig contact met Brunel

Het contact met Brunel ervaart Charles als goed, open en prettig: “We kunnen over allerlei dingen met elkaar praten en ik word altijd met respect behandeld. Is er iets aan de hand, dan bel ik mijn contactpersoon, die de kwestie vervolgens snel oppakt.” Charles vindt Brunel dan ook een fijne werkgever. “Voordat ik bij Philips aan de slag ging, werkte ik bij MSD in een vergelijkbare functie – ook via Brunel. De overgang is zeer goed verlopen. De begeleiding die ik ontvang is absoluut oké.”

Basisingrediënten voor succes

 Voor mensen die in een soortgelijke functie aan de slag gaan, heeft Charles een duidelijk advies: “Wanneer ik een nieuw bedrijf binnenstap, ga ik in gesprek met de mensen die werken op de afdeling waar het project moet plaatsvinden. Mijn uitgangspunt: ik weet nog niets, dus neem me aan de hand zodat ik dit project in goede banen kan leiden. Ik hecht veel waarde aan communicatie gedurende het hele project.” Tot nu toe heeft deze aanpak erg goed gewerkt: Charles heeft al veel projecten naar tevredenheid weten af te ronden!

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Ontdek jóuw mogelijkheden bij Brunel.

Communiceer en wees niet bang om een eigen mening te hebben. Denk daarnaast in oplossingen, niet in problemen.

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel

Bekijk onze vacatures