Het Brunel-gevoel van...een Legal Counsel

Het Brunel-gevoel van...een Legal Counsel

Remco Beekman werkt als Legal Counsel bij Brunel en wordt meestal gedetacheerd voor een periode van een paar maanden - eigenlijk te kort om écht een goede band met collega’s op te bouwen. Toch doet Remco er alles aan om dat te laten lukken. ‘Het mooiste compliment dat ik na vier maanden kan krijgen is als collega’s vragen: “Hé, maar er komt toch nog wel een afscheidsfeestje?” Zo wil ik ieder project wel afronden.’

De persoon achter de Legal Counsel

Remco is een gevoelsmens, dat blijkt uit alles. Bijvoorbeeld als hij het over thuis heeft. ‘Een mooi, oud huis. Was wel een renovatieproject, hoor. En nog steeds zijn we regelmatig aan het klussen.’ Als hij tijd heeft tenminste, want met drie meiden en hun ‘batterij aan hobby’s’ is dat best een uitdaging. ‘Het zijn echte meisje-meisjes. Ballet, kunstschaatsen, dat soort fratsen… Maar ik vind het prachtig. Ze beginnen nu ook een beetje te make-uppen; dat gaat de ene keer trouwens beter dan de andere!’

De vele kanten van het bedrijfsrecht

In de advocatuur en accountancy deed Remco veel ervaring op in het bedrijfsrecht. Daar ligt zijn hart. ‘Ik kan adviseren op een heel breed vlak: ondernemingsrecht, intellectueel eigendom, faillissementen en mededingingsrecht.’ Eind 2017 start hij bij Brunel. ‘In zekere zin is gedetacheerd worden via Brunel vergelijkbaar met mijn eerdere functies: zowel in de advocatuur als bij het accountantskantoor werkte ik aan tijdelijke projecten.’

Afwisselende juridische projecten

Voor Remco is het de afwisseling die zijn werk leuk maakt. Zelfs als het gaat om het soort bedrijf waarvoor hij werkt. ‘Ieder project heeft zijn eigen charme. Zo zat ik bij mijn eerste opdracht bij een bedrijf in biotechnologie. Net geen start-up meer, maar met vijftig medewerkers nog steeds vrij klein. Daar vormde ik in mijn eentje de afdeling Legal. Dingen zelf opzetten, dat vind ik mooi. Daarna ging ik aan de slag bij KPN: een grote organisatie waar ik in een gespreid bedje terechtkwam. Ook leuk, want daar kon ik meewerken aan interessante projecten over de nieuwste technologieën.’

Contact maken buiten Legal-cases om

Voordat Remco  bij Brunel begon als Legal Counsel, vroeg hij zich nog wel af: ‘Als ik gedetacheerd word, hoe bouw ik dan contacten op met collega’s?’ Een belangrijk onderwerp voor hem. Maar het ging eigenlijk vanzelf: ‘De lijntjes zijn kort bij Brunel en iedereen is benaderbaar. Het helpt dat ik tussen opdrachten in soms meewerk aan juridische projecten voor Brunel zelf. Maar het zijn ook de uitjes, van zomerfeest via kerstborrel tot inhouse-bijeenkomsten, die de echte binding creëren.’

Juridische trainingen bij Brunel

Remco voelt zich betrokken bij Brunel. Dus twijfelde hij geen moment toen hem gevraagd werd om een cursus te testen. ‘De businessline Legal van Brunel overwoog om de cursus Blockchain & Smart Contracts in te kopen, maar ze wilden er eerst meer feeling bij krijgen. Het mes sneed aan twee kanten: de training was interessant voor mij, én ik kon Brunel helpen. Inmiddels wordt de training intern ook aangeboden!’ Remco wil zichzelf blijven ontwikkelen in verschillende rechtsgebieden. ‘Dat moet ook wel als jurist, anders ga je hopeloos achterlopen. Brunel biedt je de mogelijkheid om je kennis up-to-date te houden.’

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel

Carrièrekansen Legal