Het gevoel bij Brunel van een Legal Counsel

Remco Beekman werkt als Legal Counsel bij Brunel en wordt meestal gedetacheerd voor een paar maanden.“ Het mooiste compliment als je weggaat na vier maanden is als je collega’s vragen: ‘Hé, maar er komt toch nog wel een afscheidsfeestje? Zo wil ik ieder project wel afronden.”

Remco Beekman

Legal Counsel

Remco Beekman woont samen met zijn vrouw en drie dochters in Leiden, in een huis uit 1911. Als Legal Counsel bij Brunel wordt Remco meestal gedetacheerd voor een paar maanden - eigenlijk te kort om écht een goede band met collega’s op te bouwen. Toch doet Remco er alles aan om dat te laten lukken. 

Je moet je blijven ontwikkelen als jurist, anders ga je hopeloos achterlopen. Bij Brunel heb je die mogelijkheid. 

De persoon achter de Legal Counsel

Remco is een gevoelsmens, blijkt uit alles. Bijvoorbeeld als hij het over thuis heeft.“Een mooi oud huis. Het was wel een renovatieproject, hoor. En nog steeds zijn we regelmatig aan het klussen.” Als hij tijd heeft tenminste, want met drie meiden en hun ‘batterij aan hobby’s’ is dat soms beperkt. “Het zijn echte meisje-meisjes. Ballet, kunstschaatsen, dat soort fratsen… Maar ik vind het prachtig. Ze beginnen nu ook een beetje te make-uppen. Dat gaat de ene keer beter dan de andere, haha!”

De vele kanten van het bedrijfsrecht

Tijdens zijn tijd in de advocatuur en later bij een accountantskantoor, doet Remco veel ervaring op in het bedrijfsrecht. Daar ligt zijn hart. “Ik kan adviseren op een heel breed vlak. Het is niet alleen ondernemingsrecht, maar bijvoorbeeld ook adviseren over intellectueel eigendom, faillissementen en mededingingsrecht.” Eind 2017 begint hij bij Brunel. “Dat is in wezen niet anders dan wat ik eerst deed. Zowel in de advocatuur als bij het accountantskantoor werkte ik aan tijdelijke projecten. In die zin is gedetacheerd worden via Brunel vergelijkbaar.”

Afwisselende juridische projecten

Voor Remco is de afwisseling wat zijn werk leuk maakt. Hij kan dan ook niet kiezen voor wat voor bedrijf hij het liefst werkt. “Ieder project heeft zijn eigen charme. Zo zat ik bij mijn eerste opdracht bij een bedrijf in biotechnologie. Net geen start-up meer, maar met vijftig medewerkers nog steeds vrij klein. Daar was ik in mijn eentje de afdeling Legal. Dingen zelf opzetten, dat vind ik mooi. Daarna kwam ik bij KPN: een grote organisatie waar ik in een gespreid bedje terechtkwam. Ook leuk, want daar kon ik weer meewerken aan interessante projecten over de nieuwste technologieën.”

Contact maken buiten Legal-cases om

Voordat Remco bij Brunel begon, vroeg hij zich nog wel af: als ik gedetacheerd word, hoe bouw ik dan contacten op met collega’s? Een belangrijk onderwerp voor hem. Maar het ging eigenlijk vanzelf: “De lijntjes zijn kort bij Brunel, iedereen is makkelijk aanspreekbaar. Het helpt dat ik tussen opdrachten in soms meewerk aan juridische projecten voor Brunel zelf. Maar het zijn ook de uitjes, van zomer- en kerstborrel tot inhouse bijeenkomsten, die de echte binding creëren.”

Juridische trainingen bij Brunel

Remco voelt zich betrokken bij Brunel. Zoals toen hem werd gevraagd of hij interesse had om een cursus te ‘testen’. “De business line Legal van Brunel overwoog om de cursus Blockchain & Smart Contracts in te kopen, maar ze wilden er eerst meer feeling bij krijgen. Het mes sneed aan twee kanten: de training was interessant voor mij, en ik kon Brunel helpen. Inmiddels wordt de training intern ook aangeboden!” Remco wil zichzelf blijven ontwikkelen in verschillende rechtsgebieden. “Dat moet ook wel als jurist, anders ga je hopeloos achterlopen. Bij Brunel heb je die mogelijkheid.”

 

Like it? Share it!