Een scrumteam naar een hoger level brengen

Alfred Baaij volgt diverse trainingen, waaronder een scrumtraining. Alfred heeft voorheen bij een bedrijf gewerkt waar ze nog niet met scrum werkten. Deze training was voor hem van toegevoegde waarde omdat hij alle ins- en outs van scrum heeft geleerd.

Alfred Baaij

System Engineer Microsoft

Alfred Baaij (51), heeft drie kinderen en is werkzaam voor Brunel IT Solutions. Hij is gedetacheerd bij het Antonius ziekenhuis in Sneek. Alfred heeft veel verschillende hobby’s, waaronder koken en lekker eten. Daarnaast doet hij regelmatig aan badminton in competitieverband. 

Kun je in 1 zin omschrijven wat je van de training vond?

‘’Ik heb vooral de ins- en outs van scrum geleerd, hoe je een scrumteam op kan zetten en hoe je dat in de praktijk kan brengen.’’

Heb je de stof toegepast in de praktijk?

‘’Absoluut, op diverse andere manieren bij de Rabobank en Robeco. Binnen deze organisatie wordt er volgens de scrummethode gewerkt.  Zodoende heb ik mijn kennis wat ik tijdens de scrumtraining heb opgedaan in de praktijk kunnen brengen.’’

Wat vond je leerzaam aan de training?

‘’Vooral de begeleiding van de trainer. Hij gaf mij namelijk de leidraad voor het behalen van het Scrummaster certificaat. En dat vond ik ontzettend prettig, gezien de toets best zwaar is. Je moet er ook wel even voor gaan zitten wil je goed voorbereid deze toets in gaan.’’

Op welke manier ben je gegroeid na het volgen van de training?

‘’Vooral in het opzetten en in het begeleiden van een scrumteam. De tools en begeleiding van de trainer hebben ervoor gezorgd dat ik goed voorbereid was op de toets. Ik heb normaal gesproken langer de tijd nodig om zo’n toets te behalen. Maar dankzij de training is het mij makkelijker afgegaan.’’

Welk onderdeel van de training vond je het leukste en waarom?

‘’De hele training vond ik ontzettend leerzaam. Dankzij de training ben ik gegroeid als persoon, in verschillende opzichten. Ik ben heel dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen waardoor ik nu in staat ben om een scrumteam naar een hoger level te brengen.‘

  • Heb jij ook interesse in een IT carrière bij Brunel? 

    Lees dan snel verder!

    IT vacatures

Like it? Share it!