Creatief solliciteren: zo val jij op!

Hoe val je op met een sollicitatie? Creatief solliciteren

Op zoek naar jouw droombaan? Je wilt met je sollicitatiebrief en cv natuurlijk opvallen tussen al die concurrentie. Met een traditioneel cv kun je het haast wel vergeten. Creatief solliciteren is belangrijker geworden. Sollicitatievideo’s en visuele cv’s blijven namelijk wél on top-of-mind bij werkgevers en recruiters. En het kan nog origineler! Hoe? Dat lees je hier. 

Sollicitatievideo

Laten we beginnen met de sollicitatievideo. Solliciteren met een video wordt steeds populairder. Er zijn verschillende soorten sollicitatievideo’s. Een pitch over jezelf kan al leuk genoeg zijn. Daarmee kun je heel goed laten zien wie jij bent. Zo kunnen recruiters beter inschatten of er een match is tussen jou en de cultuur van het bedrijf. Je kunt ook een interview met jezelf afnemen en de vragen dan visueel in beeld laten komen. En heb je design skills? Maak dan een animatievideo!

Maak een visueel cv

Een traditioneel cv is slechts een opsomming van je werkervaring, opleiding(en) en je skills. Wil je echt opvallen met je cv? Maak er dan een visueel cv of infographic van. Een goede lay-out is goud waard. Ben je niet zo goed in InDesign of Illustrator? Online kun je heel wat andere tools vinden om een kunstwerk van je cv te maken. Bijvoorbeeld www.canva.nl

Zet je cv online

Go digital! Maak bijvoorbeeld een online portfolio of cv. Met een gratis software zoals Wordpress kun je heel makkelijk een website in elkaar zetten. Op jouw eigen website kun je ook voorbeelden van projecten toevoegen of foto’s van successen. Gebruik vervolgens je social media om jouw online cv (website) te promoten!

Maak gebruik van feestdagen

Verras de recruiter op Valentijnsdag met een roos en een gedicht. De recruiter helemaal blij, blijkt het een verkapte sollicitatie te zijn! Wedden dat je alsnog een goede indruk achterlaat? En stuur je tijdens Pasen een lekker chocolade eitje? Valt vast goed in de smaak. Naast nationale feestdagen kun je ook de ontwikkelingen binnen het bedrijf in de gaten houden. Misschien vieren ze binnenkort wel een jubileum en kun je een verjaardagskaart toevoegen.  

Out of the box

Er zijn heel veel manieren om eruit te springen. Wat dacht je van een interactief cv in de vorm van een computerspel? Of een visitekaartje met daarop een QR code? Je kunt online heel makkelijk een eigen QR code maken en deze linken aan je cv of LinkedIn pagina. Zo trigger je de recruiter om meer over je te weten te komen. En kun je iets bedenken wat niet in deze blog staat? Geweldig! Denk out of the box en laat de werkgever zien wat je in huis hebt.

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv

De focus van deze blog ligt bij het opvallen tussen concurrentie. Het gaat er uiteindelijk om of je matcht met het bedrijf en of je geschikt bent voor de functie. Een creatieve manier van solliciteren is dus niet genoeg. Door de combinatie van een goede motivatiebrief en een origineel cv maak je de kans op een sollicitatiegesprek veel groter. Wil je weten hoe je de perfecte sollicitatiebrief schrijft? Lees het hier.

Ook werken als Marketing Specialist bij Brunel?

Bekijk onze Marketing specialisaties