De diepte in met een Young Financial bij Brunel

Daniëlle Vreugdenhil begon in april 2018 na haar opleiding Criminologie aan een traineeship in de financiële dienstverlening. Na een eerste korte opdracht in de verzekeringen kwam ze terecht bij een grote verzekeraar als Medewerker Beheer Hypotheken, waar ze nu nog zit.

De keuze voor de financiële dienstverlening

“Het voelde meteen goed. Tijdens de bootcamp, een soort introductiedagen, leerde ik op een relaxte manier de organisatie en mijn nieuwe collega’s kennen. We kregen trainingen en haalden ons eerste diploma: Wft-Basis.” Aan het woord is Daniëlle Vreugdenhil, Young Financial bij Brunel. In april 2018 begon zij, na haar opleiding Criminologie, aan een traineeship in de financiële dienstverlening. “Het is een andere kant op dan wat je zou verwachten bij mijn opleiding, maar het is een bewuste keuze. Ik ben breed geïnteresseerd en wil graag blijven leren. Dit traineeship biedt me die kans.”

Van alles wat meepakken

Binnen de financiële dienstverlening had Daniëlle met haar opleiding ook kunnen kiezen voor een rol in de CDD (customer due diligence). Waarom deed ze dat niet? “Ondanks dat ik een universitaire master heb, en dus veel onderzoek heb gedaan, trekt het me niet om daar continue mee bezig te zijn. Constant klanten toetsen en monitoren leek mij minder afwisselend dan het ‘algemene’ traineeship in de financiële dienstverlening. En ik dacht: als ik het wereldje leuk vind, kan ik me later altijd nog specialiseren. Voor nu wil ik vooral van alles wat meepakken.

Je beseft pas hoeveel er komt kijken bij een hypotheek als je ermee werkt.

Wondere wereld van hypotheken

''Na een eerste korte opdracht in de verzekeringen, kwam Daniëlle terecht bij een grote verzekeraar als Medewerker Beheer Hypotheken. Daar zit ze nu nog. “Alles wat gebeurt nadat je een hypotheek hebt afgesloten, doen we op onze afdeling. Dat gaat van simpele mutaties, zoals het wijzigen van een rekeningnummer, tot gecompliceerde situaties als echtscheidingen en renteherzieningen. Je beseft pas hoeveel er komt kijken bij een hypotheek als je ermee werkt.

Meedenken over werkstromen

''Gaandeweg mag Daniëlle steeds complexere werkstromen oppakken. Op dit moment is ze vooral bezig met de werkstroom credit, ofwel het boeken en verwerken van gelden. “Dat is best wel ingewikkeld af en toe, maar ik vind het leuk om me daarin vast te bijten. En ik mag meedenken over hoe deze werkstroom verder wordt vormgegeven.” Binnen het bedrijf zijn er opleidingen om nog meer en complexer werk op te pakken. Ook voor Daniëlle, die er zit als gedetacheerde. “Voor nu ben ik nog lekker bezig met credit, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk meer leren. Ik vind het fijn dat ik die kans hier ook krijg als externe medewerker.”

Laatst gaf ik aan dat ik beter wil leren spreken voor groepen. Mijn consultant komt dan meteen met een aantal trainingen.

Persoonlijke begeleiding van Brunel

“Overigens krijg je ook ontwikkelmogelijkheden bij Brunel. Sowieso is het fijn om een vaste consultant te hebben die je persoonlijk begeleidt. Mijn consultant staat altijd voor me klaar als ik een vraag heb of ergens mee zit. Samen met haar maak ik ook een ontwikkelplan. We bespreken mijn krachten en verbeterpunten, en bekijken hoe ik daaraan kan werken. Zo gaf ik laatst aan dat ik me zekerder wil voelen als ik moet spreken voor een groep. Mijn consultant komt dan meteen met een aantal trainingen die ik kan doen. Bij Brunel krijg ik de mogelijkheid om verschillende functies te proberen, bij verschillende bedrijven binnen te kijken én me te blijven ontwikkelen. Zo kan ik gericht mijn dream job vinden.”

 

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel!

Naar carrièrekansen Finance & Risk

Klaar voor een uitdaging met toekomstperspectief?

Bekijk de mogelijkheden voor Young Professionals