Safety Excellence Award

Jeroen van Zijverden (24) werkt via Brunel als Inspection & Consultancy Trainee bij Shell Pernis. Op de werkvloer houdt Jeroen de veiligheid goed in de gaten. Zelfs zo goed dat één van zijn veiligheidsmeldingen hem de Safety Excellence Award van Shell opleverde.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Meld je dan aan voor ons uitdagende traineeship!

Traineeship Shell: Inspectie & Consultancy

Traineeship

Jeroen vond zijn eerste opdracht via Brunel, zijn eerste vaste baan. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid en het verantwoord gebruik van de installaties in de fabrieken van Shell Pernis. Ook zorgt hij ervoor dat de integriteit hiervan bewaakt wordt. “Dit doe ik door inspectiewerkzaamheden op de installaties uit te voeren. Als blijkt dat er acties nodig zijn om de integriteit van een installatie te bewaken, geef ik dat middels een rapportage door aan de eindverantwoordelijke van de betreffende installatie.”

Safety Excellence Award

Bij Shell Pernis is veiligheid een topprioriteit. Niet alleen veiligheid voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Tijdens zijn inspectiewerkzaamheden in de fabriek Hycon, deed Jeroen al snel een aantal veiligheidsobservaties. Zo merkte hij het risico voor vallende voorwerpen op en stelde hij defecten aan elektrische sloten vast. Van deze observaties heeft Jeroen een uitgebreide melding gemaakt, die beloond werd met de Safety Excellence Award van Shell. “Daar ben ik nog steeds trots op! Met deze award stimuleert Shell naar medewerkers om serieus met veiligheid om te gaan. Zo’n beloning motiveert enorm. Dat vind ik heel goed.”

Veiligheid op de werkvloer

Voor Jeroen is het pas veilig op de werkvloer als iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt. Dat betekent altijd de benodigde veiligheidskleding in de fabriek dragen: helm, bril, handschoenen, broek, jas en schoenen. Maar ook altijd de leuning vastpakken tijdens het traplopen. “Dat soort regels zijn er niet voor niets; ben je een keer nalatig kan dat je zomaar je leven kosten. Uiteindelijk willen we allemaal aan het eind van de werkdag ongedeerd en voldaan naar huis.”

Onveilige situaties

Natuurlijk komen er ook wel eens onveilige situaties voor in de fabriek. Daar maakt Jeroen meteen melding van. Hierbij geeft hij aan om welke risico’s het gaat, die hij onderbouwt met foto’s en precieze locaties. “De procesteamlead, degene die de meldingen ontvangt, kan hier dan gericht mee aan de slag om de onveilige situatie zo snel mogelijk weer veilig te maken. Zoals gezegd, bij Shell Pernis is veiligheid een topprioriteit.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Meld je dan aan voor ons uitdagende traineeship!

Traineeship Shell: Inspectie & Consultancy