De meerwaarde van Brunel voor een Functioneel Beheerder

Myrtle Monseurs (26) werkt via Brunel als Functioneel Beheerder. Ze is de schakel tussen ICT en business, waarbij ze de ingewikkelde ICT-taal begrijpelijk maakt voor iedereen. Als afgestudeerd communicatiestudente miste Myrtle in haar werk steeds vaker de communicatieve uitdagingen. Ze wil graag strategischer bezig zijn met communicatie, het liefst binnen de ICT-branche. Haar consultant van Brunel helpt haar hier naar eigen zeggen heel goed bij.

Interesse in ICT

Myrtle Monseurs woont samen met haar vriend in Eindhoven. In haar vrije tijd loopt ze graag hard en kijkt ze documentaires op Netflix. Ze heeft Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd in Tilburg en is na haar afstuderen meteen bij Brunel terecht gekomen. “Brunel benaderde mij op het juiste moment. Tijdens mijn studie vond ik vooral de ICT-gerelateerde colleges heel interessant, maar ik had geen idee van het uitgebreide werkaanbod binnen die branche. Brunel kon mij hier alles over vertellen. Tijdens mijn kennismakingsgesprek bespraken we de mogelijkheden om zonder veel vakgerelateerde kennis toch in de ICT te werken. Hier was ik meteen enthousiast over; dit was precies wat ik wilde.”

Functioneel Beheerder

Via Brunel kon Myrtle al snel als Functioneel Beheerder aan de slag. In deze functie is ze de schakel tussen ICT en business, zoals stakeholders, klanten en interne afdelingen. “Ik maak de ingewikkelde ICT-taal begrijpelijk voor iedereen. Hierbij doe ik een beroep op mijn communicatieve vaardigheden, waarmee ik een mooie combinatie tussen ICT en communicatie heb gevonden. Ik vind het leuk om over ICT te leren, maar nog leuker om deze kennis ook voor andere geïnteresseerden toegankelijk te maken.”

Verschillende opdrachtgevers

Als Functioneel Beheerder heeft Myrtle al bij twee opdrachtgevers van Brunel gewerkt, namelijk bij DAF Trucks en bij NOC*NSF. Twee inhoudelijk verschillende opdrachten, die ze beide leerzaam en leuk vond. “Bij DAF zat ik letterlijk tussen de ontwikkelaars en accountmanagers in. Hier werkte ik samen met hen aan een groot online platform, dat onder meer bestond uit een webshop. Dit was vooral op ICT-gebied heel dynamisch. Bij NOC*NSF was ik een soort vertegenwoordiger van de ICT-afdeling, waarbij ik veel contact had met leveranciers. Hier werden mijn communicatieve vaardigheden vooral aangesproken. Die afwisseling in opdrachten is me heel goed bevallen.”

Uitdaging

Binnenkort begint Myrtle aan een opdracht bij de Volksbank. Hier gaat ze de algehele communicatie over de ICT-dienstverlening verbeteren. Myrtle heeft veel zin in deze nieuwe opdracht. “Als je eenmaal aan het werk bent, kom je erachter wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent. Als Functioneel Beheerder miste ik steeds vaker de uitdagingen op communicatief vlak. Ik wil graag strategischer met communicatie bezig zijn, het liefst binnen de ICT-branche. Dit heb ik tijdens mijn voortgangsgesprekken bij Brunel aangegeven, waarmee mijn consultant actief aan de slag is gegaan. Met als resultaat deze leuke, volgende opdracht bij de Volksbank.”

Meerwaarde Brunel

Myrtle is zeer te spreken over de mogelijkheden en begeleiding die Brunel biedt. “Ik ben leergierig en wil graag investeren in mijn ontwikkeling en toekomst. Brunel helpt me hierbij. Ze zijn gericht op groei, wat ik heel belangrijk vind. Zo heb ik via Brunel  trainingen gevolgd in soft skills, zoals Time Management, Persoonlijk Leiderschap en DISC Communicatiestijlen. Ook heb ik verschillende certificaten gehaald, zoals ITIL, ASL en SCRUM. De belangrijkste meerwaarde van Brunel is voor mij de persoonlijke begeleiding. Ik kan heel open zijn over mijn wensen en doelen. Mijn consultant denkt met me mee en reikt me nieuwe handvatten aan. Deze gezamenlijke zoektocht naar wat ik echt wil en kan, vind ik heel waardevol.”