Finance talent programme ABN AMRO

De week van Niels de Jong

De week van een Young Finance Professional

Niels de Jong

Young Finance Professional 

Niels de Jong woont samen met zijn vriendin in Haarlem en heeft Bedrijfskunde gestudeerd. 

Maandag – Meeting Capital hoofdstuk

Meeting met de schrijvers van het 'Capital' hoofdstuk over het kwartaalverslag voor het 4e kwartaal gepland. Hierin spreken we de planning, welke belangrijke topics aandacht moeten krijgen en blikken we ook alvast vooruit op het jaarverslag.

Dinsdag – Meeting CARE-werkgroep

Vanuit de Finance-Transformatie zijn er vier projectgroepen opgericht: Care, Control, Co-Pilot en Capabilities. Vanuit de Care-werkgroup, waar ik bij ben aangesloten, kijken we naar het proces dat de werknemer doormaakt van starter tot zijn pensioen. We kijken bijvoorbeeld hoe ABN AMRO aantrekkelijk blijft voor starters, maar ook hoe we ervoor kunnen zorgen dat de medewerker zich blijft ontwikkelen.

Woensdag – Strategy hoofdstuk jaarverslag

Meeting met de afdeling Corporate Strategy over het jaarverslag. Hoe gaan we ervoor zorgen dat de nieuwe strategie van ABN AMRO zo goed mogelijk wordt weergeven in het verslag? En hoe gaan we ervoor zorgen dat de wet- en regelgeving voor dit hoofdstuk wordt nageleefd? Dit soort vragen worden in deze meeting behandeld.

Donderdag – Deadline aanlevering kwartaalverslag

Vandaag leveren we het Q4-verslag ter goedkeuring aan de Executive Board (Raad van Bestuur) en de Audit Committee. Op deze deadline dag checken we onder andere of er consistentie zit in het verslag, of de cijfers en de teksten juist zijn en/of we volledig zijn. In de praktijk houdt deze dag ook in dat we langer doorwerken. 

Vrijdag – Call met Dart & borrel

Aangezien we gisteren langer hebben doorgewerkt begint de werkdag vandaag om 10 uur. Vandaag staat er een call met Dart gepland, een externe partij die ons ondersteunt bij het vormgeven van de verschillende verslagen. We bespreken hier bijvoorbeeld de planning voor de komende weken en proberen problemen voor te zijn. Verder blijven er soms ad-hoc zaken liggen gedurende week. De vrijdag is de perfecte dag om dit soort zaken op te lossen. De week wordt afgesloten met een borrel van de jongerenvereniging van ABN AMRO (YBA).
Finance talent programme ABN AMRO
ABN AMRO Finance Talent Programme

ABN AMRO Finance Talent Programme

Like it? Share it!