5 vragen aan een Mechanical Engineer

Colin de Pijper werd gedurende zijn studie al benaderd door verschillende bedrijven, maar met Brunel had hij echt een klik. Wat hem het meeste aansprak was dat Brunel hem hielp tijdens zijn zoektocht naar wat hij wilde. 

Colin de Pijper

Mechanical Engineer

Colin de Pijper is Mechanical Engineer. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met auto's en vrachtwagens. Hij kreeg de kans om mee te doen aan het Engineering Talent Programs. Dit duurde 1,5 a 2 jaar en houdt in dat je elke maand met een groepje samenkomt om te werken aan je soft skills. 

1. Hoi Colin, hoe gaat het? Fijn dat ik je wat vragen mag stellen! Om te beginnen: kun je kort wat meer vertellen over jezelf?

Natuurlijk! Ik ben 27 jaar en woon in Hengelo, samen met mijn vriendin en onze kat. Ik heb de bachelor Werktuigbouwkunde gedaan aan de Universiteit Twente, met aansluitend een master Mechanical Engineering, richting Design Engineering. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met auto’s en vrachtwagens. De liefde voor vrachtwagens heb ik echt meegekregen van mijn vader. Als kind ging ik al met hem mee naar shows. Daarnaast ga ik regelmatig naar de sportschool, en bij goed weer ben ik lekker buiten op de racefiets.

2. En je werkt dus bij Brunel. Waarom koos je voor Brunel?

Tijdens mijn studie werd ik al benaderd door verschillende bedrijven. Met Brunel had ik meteen een klik. Het is een leuk team en ze hebben veel connecties. Wat me ook aansprak was dat Brunel je helpt in de zoektocht naar wat je wil. Want, heel eerlijk, ik had eigenlijk nog geen idee toen ik net was afgestudeerd…

Ook kreeg ik de kans om mee te doen aan het Engineering Talent Program. Dit duurt 1,5 a 2 jaar en houdt in dat je elke maand met een groepje samenkomt om te werken aan je soft skills. Zo hebben we een DISC-training gehad, waarbij je inzicht in je persoonlijkheid krijgt, en zijn we nu bezig met Persoonlijk Leiderschap. Daarin gaat het over doelen stellen voor jezelf, op korte en lange termijn. Welke doelen ik heb gesteld? Eh, het is mijn doel om daar dit weekend aan te werken, haha!

3. Oké, oké, alles op z’n tijd! Wat vind je eigenlijk zo leuk aan je baan?

De afwisseling. Ik werk nu als 3D Engineer op de afdeling Food Processing van Selo, een bedrijf dat proceslijnen maakt. Maar eigenlijk doe ik veel meer dan 3D-tekenen. Soms zit ik inderdaad op kantoor om installaties uit te werken, van P&ID’s tot hele 3D-modellen. Maar ik mag ook meedenken over de nieuwe ICT-inrichting. Ik sta ook wel eens in de werkplaats, om te zien hoe installaties gemaakt worden en om onderdelen te testen. En ik ga zo nu en dan mee naar klanten – en dat terwijl ik er pas twee maanden werk!

4. Wat is je het meeste bijgebleven van die eerste twee maanden?

Ik ben net terug van twee weken België, waar een nieuwe proceslijn in bedrijf werd genomen bij een sauzenfabrikant. Dat is best spannend, want je hoopt dat het op grote schaal net zo goed werkt als in de werkplaats. Helaas kwamen we erachter dat we niet de geplande capaciteit konden draaien. Toen heb ik samen met mijn collega de hele proceslijn bekeken en op bepaalde plekken uit elkaar gehaald. Even de handen uit de mouwen. Uiteindelijk ontdekte ik wat er mis was. Gelukkig konden we dat ter plekke oplossen, zodat we de gevraagde capaciteit haalden. Het was mooi om dat te doen en de klant zo tevreden achter te laten.

5. Wat vind je van dat klantcontact?

Nou, dat vind ik dus wel interessant. Als ik ooit nog eens een carrièreswitch maak, dan zou het richting verkoop zijn, denk ik. We kennen allemaal de verkopers van hun mooie verhalen, en ik vraag me altijd af hoeveel daar van waar is… Nee, grapje hoor! Maar ik vind klantcontact wel echt heel boeiend. Hoe kom je nou tot een order waar je allebei tevreden mee bent? Of ik denk dat ik het zou kunnen? Nou, uit de DISC-training kwam wel dat ik sociaal ben. Dus wie weet!

Mechanical Engineer

Engineering Traineeships