5 vragen aan een Letselschade Jurist

Ingrid Brinkhuis (42) is via Brunel werkzaam als Letselschade Jurist bij Allianz Insurance. Sinds kort werkt ze met veel plezier mee aan een opleidingstraject bij Achmea om beginnende letselschadebehandelaren te ondersteunen. Ingrid ziet het belang in om mensen te helpen, daar haalt zij voldoening uit. Vooral de afwisseling van opdrachtgevers vindt Ingrid leuk en boeiend en houdt haar scherp tijdens haar werk.

1. Wie ben je en wat doe je?

Ingrid Brinkhuis is 42 jaar oud en woont samen met haar vriend in Leiden. In haar vrije tijd danst ze de Argentijnse tango en loopt ze graag hard. Via Brunel werkt ze als Jurist Letselschade bij Allianz Insurance, een groot bedrijf met interessante dossiers. Hiervoor werkte Ingrid via Brunel ook voor InShared en Achmea. “Die afwisseling van opdrachtgevers vind ik leuk en boeiend. Het houdt me scherp als professional; ik heb steeds te maken met andere missies en visies van mijn opdrachtgevers. Inmiddels ben ik in vaste dienst bij Brunel. De financiële zekerheid en de gewenste onzekerheid van werkplek is voor mij de beste combinatie.”

2. Wat vind je het leukst aan jouw werk?

Ingrid komt veel verschillende mensen tegen in haar dossiers. Zij delen hun persoonlijke verhalen en vertellen wat ze allemaal hebben meegemaakt in hun leven. En dat is vaak niet niks. “Het is dan aan mij om oplossingen voor de schade te vinden. Dit doe ik door ieder verhaal individueel te beoordelen en niet in routines te vervallen. Alleen op die manier kan ik mensen echt helpen. Dat geeft mij voldoening in mijn werk.''

3. Hoe blijf je bij in jouw vakgebied?

“Door vakgerelateerde trainingen en cursussen te volgen. Brunel speelt hier een belangrijke rol in. Zij werken samen met een opleidingsbureau, dat mij scherp houdt op onder meer actualisaties en examens.” Zo krijgt Ingrid iedere twee maanden een mailtje om zich te blijven actualiseren voor de Wet op het financieel toezicht. Dat vindt ze prettig en goed geregeld vanuit het opleidingsbureau.

4. Werk je vaak samen met stagiairs of studenten?

Niet vaak, maar Ingrid vindt het mentorschap wel heel leuk. Ze maakt anderen graag enthousiast voor haar vak en helpt ze op weg in de wereld van de letselschade. “Hun vaak onervaren kijk op de schade is voor mij heel interessant. Daar leer ik zelf ook weer van. Sinds kort ondersteun ik Brunel ook bij hun opleidingstraject voor beginnende letselschadebehandelaren.” Dit traject is bedoeld voor mensen met weinig tot geen ervaring of opleiding in het vakgebied. Brunel voorziet ze van een basisopleiding en werkplek bij een opdrachtgever om ervaring op te doen. Op de kick-off van dit traject heeft Ingrid een interactieve presentatie gegeven over haar werk als jurist letselschade

5. Heb je nog tips voor jouw vakgenoten?

“Houd je ogen en hart open. Probeer niet vast te gaan zitten in bepaalde denkpatronen, maar altijd met een open doch kritische blik naar de wereld te kijken. Zie de mens achter de schade.”

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel 

Aanmelden Leergang Letselschade