5 vragen aan een Junior Software Engineer

Jelmer de Boer werkt via Brunel als Junior Software Engineer bij Technolution. Het is zijn eerste opdracht voor Brunel nadat hij zijn bachelor Technische Informatica heeft behaald op de universiteit van Delft. Gedurende zijn studie heeft hij ervaring opgedaan als Software Developer bij Interactive Robots.

1. Wie ben je en wat doe je? 

''Ik ben Jelmer de Boer en werk via Brunel als Junior Software Engineer bij Technolution. Voor Brunel is dit mijn eerste opdracht. Eigenlijk rol ik pas net uit de schoolbanken. In 2018 heb ik mijn bachelor gehaald in Technische Informatica op de universiteit van Delft. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan als Software developer bij Interactive Robotics.

Bij Technolution werk ik met Energie Data Services Nederland (EDSN) samen aan een nieuwe applicatie voor onder andere het registreren van zonnepanelen. EDSN werkt samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. Vanaf 27 april gaat de applicatie live en moet iedereen met zonnepanelen in het land ze registreren via onze applicatie.''

2. Wat vind je het leukst aan jouw werk?

''Door uit het niets wat tekst in elkaar te sleutelen, maak ik een werkende tool op basis van Java-code waar heel veel mensen blij van worden. Daarnaast is het een wereld die nooit stil staat en zich blijft ontwikkelen. Daardoor blijf ik leren en blijft het boeiend!''

3. Waarom koos je na jouw studie voor Brunel?

''Ik wilde graag binnenkijken bij meerdere opdrachtgevers. Ieder bedrijf werkt anders. Bij Brunel kon ik een Java-traineeship doen. In een half jaar spijkerde ik mijn kennis in Java flink bij én kan ik zien hoe IT werkt in de business. En dat is heel anders dan ik heb geleerd op de Universiteit. In de praktijk werk je aan grotere projecten, met scrum-technieken, heb je meer verantwoordelijkheid en moet je leren omgaan met leidinggevenden en collega’s. Hoe dat werkt, ervaar je in een traineeship.''

4. Wat doe je om bij te blijven in jouw vakgebied?

''Ik stel mezelf open voor verandering. Alleen zo kun je met de tijd meegaan, vind ik. Binnenkort ga ik bij Technolution werken met Java 11. Een nieuwe stap, die ervoor zorgt dat ik bij blijf met de laatste ontwikkelingen. Via Brunel hebben we ook toegang tot Pluralsight, waar ik op kan terug vallen als ik bepaalde dingen wil leren of niet meer weet. Denk aan Hibernate, Angular, Java of andere talen en tooling.''

5. Heb je nog een tip voor  jouw vakgenoten?

''Doe veel projectervaring op. Bijt je niet vast in één ding, maar probeer verschillende richtingen uit. Neem de tijd om te ontdekken wat je wilt.''

Like it? Share it!