Vragen die je kunt stellen of krijgen tijdens een sollicitatie

Als je bij onze recruiter aan tafel zit, is over het algemeen zijn of haar enige vraag: is het een match? De recruiter zal er dan ook alles aan doen om erachter te komen of jij geschikt bent voor de baan waarop jij solliciteert en of jij binnen Brunel past. Hoe? Door de juiste vragen te stellen. En niet alleen de recruiter moet dat doen, ook jij als sollicitant. In deze blog gaan we dieper in op de vragen die belangrijk zijn tijdens een sollicitatiegesprek, zodat jij op alles voorbereid bent!

Vragen sollicitatiegesprek vanuit Brunel

Onze recruiter wil erachter komen wie jij bent en wat jij kunt. Logisch, want wij proberen te achterhalen of jij een Bruneller kunt zijn en zo ja, bij welke opdracht of opdrachtgever je dan het beste past. De recruiter zal je bijvoorbeeld vragen wat jou geschikt maakt voor deze functie. Of waarom je bent weggegaan bij je vorige baan. Er wordt ook vaak vragen gesteld die gaan over je keuze voor detachering.

Denk dan aan:

  • Vind jij het leuk om aan verschillende opdrachten te werken? En wat spreekt jou daar dan precies in aan?
  • Ben je flexibel en pas je je snel aan in een nieuwe omgeving? Waar blijkt dat uit?
  • Wat is je beeld bij Brunel en wat verwacht je van ons als detacheringsbureau?

De recruiter kijkt dus niet alleen of jij goed bij de opdracht past, maar ook of jij past bij Brunel.

Vragen sollicitatiegesprek vanuit de sollicitant

Tijdens het gesprek is er niet alleen ruimte om vragen te beantwoorden, maar ook om vragen te stellen. Benut deze tijd! Ook jij moet het uiterste uit het gesprek halen, zodat je zeker weet dat het werk bij jou past. Heb je brandende vragen? Stel ze dan. Wees ook niet bang om vragen te stellen over de vacature. Er zijn geen domme vragen. Maar denk ook verder dan alleen de functie. Stel tijdens het sollicitatiegesprek bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Hoe werkt detachering?
  • Hoe is het contact met Brunel als ik gedetacheerd ben?
  • Hoe ziet het proces van begeleiding eruit tijdens en aan het einde van mijn opdracht?
  • Wat is mijn toegevoegde waarde als Bruneller bij een klant?
  • Wat gebeurt er als ik het niet meer naar mijn zin heb?
  • Wat verwachten jullie van mij en wat kan ik van jullie verwachten?

Like it? Share it!