Sollicitatiegesprek: deze vragen kun je krijgen en stellen!

Veelgestelde vragen sollicitatiegesprek

Zit je bij een van onze recruiters aan tafel? Zijn of haar doel van het sollicitatiegesprek is natuurlijk om te achterhalen of jij match bij het bedrijf en de functie. De recruiter zal alles op alles zetten om erachter te komen of jij de ideale kandidaat bent voor hetgeen waarop jij solliciteert. Hoe? Door de juiste vragen te stellen. Andersom geldt ook dat jij als sollicitant te weten moet komen of deze baan jou op het lijf is geschreven. In deze blog gaan we daarom dieper in om de perfecte sollicitatievragen!

Vragen die je als recruiter kan stellen

Onze recruiter wil erachter komen wie jij bent en wat jij kan. Logisch, want wij proberen te achterhalen of jij een Bruneller kunt zijn en zo ja, bij welke opdracht of opdrachtgever je dan het beste past. De recruiter zal je bijvoorbeeld vragen wat jou geschikt maakt voor deze functie. Of waarom je bent weggegaan bij je vorige baan. Er worden ook vaak vragen gesteld die gaan over je keuze voor detachering. Voorbeeld van sollicitatievragen die je kunt verwachten zijn dan: 

- Vind jij het leuk om aan verschillende opdrachten te werken? En wat spreekt jou daar dan precies in aan?
- Ben je flexibel en pas je je snel aan in een nieuwe omgeving? Waar blijkt dat uit?
- Wat is je beeld bij Brunel en wat verwacht je van ons als detacheringsbureau?

De recruiter kijkt dus niet alleen of jij goed bij de opdracht past, maar ook of jij past bij Brunel.

Vragen die je als sollicitant kan stellen

Tijdens het gesprek is er niet alleen ruimte om vragen te beantwoorden, maar ook om vragen te stellen. Benut deze tijd! Ook jij moet het uiterste uit het gesprek halen, zodat je zeker weet dat het werk bij jou past. Heb je brandende vragen? Stel ze dan. Wees ook niet bang om vragen te stellen over de vacature. Er zijn geen domme vragen. Maar denk ook verder dan alleen de functie. Stel tijdens het sollicitatiegesprek bijvoorbeeld de volgende vragen:

- Hoe werkt detachering?
- Hoe is het contact met Brunel als ik gedetacheerd ben?
- Hoe ziet het proces van begeleiding eruit tijdens en aan het einde van mijn opdracht?
- Wat is mijn toegevoegde waarde als Bruneller bij een klant?
- Wat gebeurt er als ik het niet meer naar mijn zin heb?
- Wat verwachten jullie van mij en wat kan ik van jullie verwachten?