Zo maak je een succes van jouw sollicitatiegesprek

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Misschien word je al een beetje zenuwachtig bij het idee dat je straks het gebouw van je potentiële nieuwe werkgever binnenloopt. Geen zorgen! Met deze vier tips helpen wij jou een succes te maken van je sollicitatiegesprek. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Tip 1: Tweezijdig gesprek

Onthoud goed dat een sollicitatiegesprek altijd een tweezijdig gesprek is. Niet alleen de werkgever of opdrachtgever moet enthousiast worden, maar jij ook. Wij vinden daarom: zenuwen zijn nergens voor nodig. Zie het als een kennismaking – voor beide partijen – én als een kans om alles over het bedrijf en de functie te weten te komen.

Tip 2: Stel vragen

Stel vragen. Niet alleen over het werk, maar ook over de sfeer binnen het bedrijf. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Daarnaast toon je door vragen te stellen interesse en kom je zelfverzekerd over. Heb je vragen over de vacature? Schrijf je vragen van tevoren op en stel ze dan in het sollicitatiegesprek. Zeker omdat detachering veelzijdig is, moet je zoveel mogelijk doorvragen om een compleet beeld te krijgen van de functie of opdracht en het bedrijf. Word je enthousiast van de antwoorden die je krijgt? Laat dat dan merken aan de recruiter en vertel waarom jij zo enthousiast wordt van de opdracht en van Brunel. Enthousiast zijn is altijd goed!

Tip 3: Wees jezelf

De beste indruk maak je door gewoon jezelf te zijn. Cliché, maar waar. Doe jezelf niet anders voor dan dat je bent. Het is niet eerlijk voor degene met wie je een sollicitatiegesprek hebt, maar ook zeker niet voor jezelf. Jij moet tenslotte gelukkig worden in een baan! Heb je het gevoel dat je jezelf in allerlei bochten moet wringen voor de functie? Dan kun je jezelf afvragen of jij en het bedrijf wel zo’n goede match zijn.

Tip 4: Vraag of je de afdeling waar je gaat werken mag zien

Door een kijkje te nemen op de afdeling waar jij gaat werken, krijg je een gevoel bij wat jou te wachten staat. Je krijgt een beeld van de mensen die er werken en van de sfeer op de afdeling. En vooral de sfeer is erg belangrijk. Een goede sfeer maakt werken namelijk een stuk leuker!

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv