De week van Roland - IT Wizard en CI/CD Coach

Roland Schijvenaars is gedetacheerd bij ABN AMRO in een duorol. Enerzijds werkt hij als CI/CD (Continuous Integration/Continuous Delivery) Coach binnen het Center of Expertise Software Development. In die rol coacht hij teams om software zo snel en goed mogelijk in handen van de klant te brengen. Daarnaast is hij ook IT Wizard, een rol waarin hij ondersteunt bij de inkoop en het testen van systemen. Lees hier de blog waarin Roland vertelt over zijn werk en persoonlijke ontwikkeling

De werkweek van Roland ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Roland over zijn week

Maandag: Cloudbees Jenkins Enterprise - Set up test environment

“We werken aan het uitrollen van Cloudbees Jenkins Enterprise (CJE). CJE biedt functionaliteiten en mogelijkheden die helpen bij het schalen van Continuous Integration/Continuous Delivery (CI/CD)  binnen een organisatie. Wij zijn, naast de huidige Jenkins omgeving, CJE aan het uitrollen op een public cloud.”

Dinsdag: Database automation - System configuration for PoC

“Uit een Request for Proposal voor database automation tooling is een oplossing naar voren gekomen waarmee we een Proof of Concept gaan doen. Dat betekent dat we de software binnen de ABN AMRO omgeving gaan installeren, waarna we met een aantal geselecteerde teams specifieke user cases gaan uitvoeren.”

Woensdag: Coaching Financial Risk teams - Cloud readiness

“CI/CD coaching voor de Financial Risk teams is op het moment gericht op het cloud-klaar maken van hun applicaties en manier van werken.”

Donderdag: Python Pipeline - Meetup with development team

“Voor verschillende technologieën heeft ABN AMRO een CI/CD pipeline geïmplementeerd waarvan development teams gebruik kunnen maken. Ook voor Python is men bezig met de implementatie van zo'n gedeelde voorbeeld-pipeline.”

Vrijdag: Koffie met Felix (Brunel)

“Terugkerende meeting met Felix, mijn accountmanager bij Brunel. Tijdens dit koffiemomentje praten we elkaar bij over wat er gaande is binnen de beide organisaties en kijken we of we elkaar kunnen helpen.”

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel

Bekijk carrières in IT & Telecom