Visual Designer Alejandro brengt concepten tot leven

Alejandro Leijnse werd 34 jaar geleden geboren in Venezuela. Sinds ongeveer 15 jaar woont hij met veel plezier in ‘deze mooie kaaslandje’, zoals hij dat zelf zegt. Sinds april 2017 is hij als visual designer in dienst bij Brunel. Zijn huidige opdracht is om bij ABN AMRO Digital Banking (DB) alle visuals, illustraties en de look-and-feel van het zakelijke deel van de website te ontwerpen en bewaken.

Eigen baas

“Ik werkte bij een snel designbureau waar tussen de eerste briefing tot het eindresultaat vaak maar zes uur tijd zat. Ik ben meer gemaakt voor een bedrijf waar ik iets kan betekenen voor de lange termijn en aan de slag kan met een productverbeteringstraject. Toen Janny, consultant bij Brunel, contact met mij opnam en vertelde over mogelijkheden in de detachering, kwam dat voor mij op het juiste moment. Als gedetacheerde ben je eigen baas op je opdracht en dat bevalt mij erg goed.”

Concepten tot leven brengen

“Mijn specialismen zijn user interface design en visual design. Ik houd ervan om concepten tot leven te brengen. De vertaling te maken vanuit een wireframe en deze zo toe te passen dat er een mooi user interface staat, dat ook nog eens goed converteert. In mijn huidige positie bij de ABN AMRO DB ben ik begonnen als visual designer in het team. Ik ben ook verantwoordelijk voor een deel UX design. Dat maakt mijn werk heel interessant. Ik ben iemand die zich graag wil blijven ontwikkelen. Mijn droombaan is die van art director, daar werk ik nu naar toe. Als ik dat heb bereikt, zou ik erg gelukkig en trots zijn!”

Mijn werk is een klein deel van het hele proces, maar het is een belangrijk factor voor het communiceren van de correcte boodschap.

Less is more

“Een dag bij ons begint altijd met een stand-up, waarin we met het team de belangrijkste updates van elk domein bespreken. Met vijf andere visuele ontwerpers, elk lid van een ander e-commerce team, werken we aan verschillende typen designs voor webpagina’s, mobiele apps en tools. Ik denk altijd mee over oplossingen en vaak geldt: less is more. Eenvoudige visuals, ‘cleane’ pagina’s en korte teksten zorgen voor een hogere conversie. Ons werk is een klein deel van het hele proces, maar het is een belangrijke factor voor het communiceren van de correcte boodschap. Dat vind ik mooi!” 

Work-life balance

“Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is goed voor jezelf te zorgen. Voordat ik voor Brunel werkte zat ik bijna tegen een burn-out aan. Gelukkig heb ik op tijd ingezien dat ik niet in de juiste omgeving werkte. En dat ik in sommige zaken wat relaxter moest worden. Een goed begin van je dag bepaalt met welke mindset je naar je werk gaat en zaken aanpakt. Thuis heb ik ’s ochtends nu dan ook de rol van ‘ontbijtchef’, waar ik een uitgebreid ontbijt maak voor mijn vriendin en mezelf. En mis ik een trein, dan komt er in Nederland al snel weer een nieuwe aan. Dus dan blijf ik relaxed en haal ik gewoon even een lekker sterke flat white koffie. Mijn favoriet!”

Ook werken als Marketing Specialist bij Brunel?

Bekijk onze Marketing specialisaties