Online Marketing traineeship: De eerste maand van Michelle

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Je kiest voor een brede studie om zoveel mogelijk opties open te houden. Vervolgens rond je je studie succesvol af, en dan? Michelle Hollenberg koos na het behalen van haar Bachelor of Communications voor een baan in de wereld van Online Marketing. Toen ze daar eenmaal van had geproefd, wilde ze meer. Ze ging voor het Online Marketing traineeship van Brunel.

Getting Started programma

“Al snel kwam ik erachter dat Brunel écht meedenkt over je persoonlijke ontwikkeling. Het begon allemaal met een introductiebootcamp, waarbij je samen met andere nieuwe medewerkers drie dagen naar de Veluwe gaat. Er hing een goede sfeer en de groep werd al snel een hechte club. Naast trainingen zoals feedback geven, pitchen en samenwerken in een escape room, werkten we met het DISC-model: een model dat je meer leert over je persoonlijkheid en die van anderen, en hoe je daarmee om kunt gaan op werk. Door de trainingen kom je veel over elkaar te weten, ook heel persoonlijke verhalen. Sowieso biedt Brunel allerlei trainingen, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van soft skills. Zo staan er voor mij volgende week alweer trainingen in Gesprekstechnieken en Growth Hacking voor de deur.”

Bij Brunel kan ik mezelf verder ontwikkelen op verschillende plekken, maar wel vanaf een vaste thuisbasis.

Wereld van online marketing

“Na mijn studie ging ik in eerste instantie aan de slag bij een coöperatie, om de afdeling Online Marketing op te zetten. Er ging een wereld voor me open en ik kreeg steeds meer feeling met het vakgebied van online marketing. Ik vond het interessant dat je door samenwerken, analyseren en experimenteren zo veel relevante gegevens kunt verzamelen. Gegevens die je in kunt zetten om je merkboodschap aan de juiste mensen te laten zien. Het ligt mij ook wel: ik ben van mezelf analytisch en creatief, en dat zijn handige eigenschappen in het vak. Voor mij werd dus al snel duidelijk dat ik er verder in wilde.” 

Online Marketing traineeship

“Ik ben om me heen gaan kijken en vond het Online Marketing traineeship van Brunel. De perfecte mogelijkheid om alle kanten van het vak te zien en een kijkje in de keuken te nemen bij de topbedrijven in Nederland. Het traineeship biedt mij de kans om te ontdekken wat ik precies leuk vind en wat ik nog wil leren. Zo kan ik mezelf verder ontwikkelen op verschillende plekken, maar wel vanaf een vaste thuisbasis.”

Learning on the job

“In de eerste week besprak ik de mogelijkheden voor trainingen. De week erop behaalde ik zelfs al mijn eerste certificaat! Als trainee ging ik daarnaast aan de slag met seo tools zoals Google Analytics, BrigthEdge, Google Ads en het content management systeem. Binnen het onlinemarketingteam werk je veel met elkaar samen. Zo werk ik nu aan de zichtbaarheid en optimalisatie (CRO, conversion rate optimization) van bepaalde landingspagina’s. Er komt veel bij kijken zoals sea, seo en contentmarketing. Daarover leer ik in korte tijd veel van collega’s.” 

“Binnen het traineeship krijg je ook de ruimte om je eigen projectjes op te pakken. Tijdens een gesprek met een consultant kwam ik er bijvoorbeeld achter dat één van onze landingspagina’s extra aandacht nodig had. Toen heb ik onderzocht in Analytics en de Zoekwoordplanner van Google Ads naar welke keywords de doelgroep zoekt. Het bleek dat er op een bepaalde Engelse woordcombinatie veel gezocht werd, zonder dat die woorden in de tekst stonden. Om de doelgroep zo goed mogelijk te helpen, ben ik de pagina nu aan het uitbreiden en aan het vertalen naar het Engels.”

Perfecte match

“Brunel denkt met je mee door trainingen aan te bieden, waarvan je de opgedane kennis meteen kunt toepassen in je werk. Voor mij is dit de ideale manier van werken. Ondertussen stippel ik samen met een HR consultant mijn carrièrepad uit in de vorm van een persoonlijk ontwikkelplan. Een brede opleiding zoals Communicatie maakt dat je al snel als generalist wordt bestempeld. Brunel biedt mij de kans om alsnog een specialist te worden, door verschillende dingen uit te proberen en je te verdiepen. Kortom, een uitdaging met toekomstperspectief!”