De week van Rinze - Linux en Automation Engineer

Van ADSL installateur tot Linux en Automation Engineer

Rinze Hiddink is Linux en Automation Engineer, en is via Brunel gedetacheerd bij een grote bank. Hij heeft van zijn hobby zijn studie gemaakt, en uiteindelijk zijn werk. Hij is vooral bezig met het besturingssysteem Linux en met automatisering. Belangrijkste doel? Ervoor zorgen dat de automatisering meer agile werkt. Dit doet hij samen met de leden van zijn scrumteam, die hij grotendeels zelf heeft geselecteerd en opgeleid. Lees de blog over het werk en ontwikkeling van Rinze.

De werkweek van Rinze ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Rinze over zijn week

Maandag: Pokersessie en sprintplanning

“Ik kijk altijd weer uit naar wat de volgende sprintplanning zal brengen. Welke nieuwe dingen mogen we dit keer maken, waar kan ik dingen van leren, wat geeft me een nieuwe uitdaging? Tijdens dit overleg bespreken we het allemaal.”

Dinsdag: Kennissessie m.b.t. project

“Dit is hét moment om met het team te delen welke handigheid je hebt ontdekt tijdens het uitvoeren van het project. Iets wat echt iedereen zou moeten weten of doen. Wie komt er met een slim idee? Kan ik mijn werk nog beter en sneller doen?”

Woensdag: Medewerker van de Dag

“Deze dag is de meest onvoorspelbare dag. Er zijn een aantal standaardtaken, zoals controles, waarvan wordt verwacht dat je ze uitvoert. De rest van de dag kan er van alles op je pad komen. Ik zie deze dag als een soort kennis-en-vaardighedentoets. Ben ik in staat om alle werkzaamheden van die dag af te handelen? Of mis ik nog ergens kennis en ervaring waarvoor ik de hulp van collega's moet inschakelen? Dat is overigens geen afgang, we zijn tenslotte een team.”

Donderdag: Refinementsessie

“Tijdens deze sessie en in de voorbereiding op deze sessie mag je kritisch zijn op de stories die anderen hebben gemaakt. Is alles duidelijk? Of zijn er nog dingen waar niet aan gedacht is. De kunst is om je eigen geschreven stories zonder vragen 'goedgekeurd' te krijgen.”

Vrijdag: Vrij!