Brunel Agile Guild: sprongetjes buiten je comfortzone

donderdag 27 september 2018

Agile specialist Won werkt sinds 2017 voor Brunel. Naast haar uitdagende project bij ABN AMRO, zit ze zeker niet stil. Ze is trekker van de Brunel Agile Guild én vrijwilliger bij de Brunel foundation. Ook is ze het gezicht van de Agile specialisten van Brunel in de video over de Agile Guild. We spraken haar over haar vliegende start bij Brunel, het belang van een andere mindset en sprongetjes buiten je comfortzone.

Over Won van Kalsbeek

Won van Kalsbeek is Agile Coach en Scrum Master. In 2017 begint ze bij Brunel. Al snel wordt ze één van de trekkers van de Agile Guild, de community van Agile specialisten bij Brunel. Als Agile Guild Lead organiseert ze Interactives, faciliteert ze intervisies en geeft ze workshops aan andere Brunellers. Daarnaast zet Won zich in als vrijwilliger voor de Brunel foundation.

Een agile start bij Brunel

Wons start bij Brunel was er één om niet te vergeten. Won: “Ik had mijn contract getekend en zou een maand later beginnen. Eerst nog even op vakantie. Maar toen werd ik gebeld door Brunel: ABN AMRO wil heel graag met je kennismaken, heb je tijd voor een videocall? En zo geschiedde. Op de eerste dag van mijn vakantie, heb ik geskypet met ABN AMRO. Het gesprek ging goed. Sterker nog, op het moment dat mijn vriendin en ik later die dag de grens van Oostenrijk over reden, werd ik al teruggebeld. Met het fantastische bericht dat ik na mijn vakantie meteen kon starten. Heel agile eigenlijk, haha!” Waarom koos Won eigenlijk voor Brunel? “Vanaf het allereerste contact was ik heel enthousiast over Brunel. Niet alleen door die snelle start, maar Brunel investeert ook écht in je persoonlijke ontwikkeling en groei.” 

Niet één, maar twee scrumteams coachen

Inmiddels kan Won terugblikken op een goed begin bij Brunel. Wat vindt ze van haar baan en werkgevers? Won: “Ik ben zowel blij met Brunel als werkgever, als met mijn rol als Scrum Master bij ABN AMRO. Als Scrum Master coach ik twee scrumteams en dat geeft me enorm veel energie. Daarnaast faciliteer ik allerlei workshops. Eéns per maand mag ik aan alle nieuwe collega’s van Digital Banking vertellen hoe gaaf en uitdagend mijn rol is. En over waarom ABN AMRO ervoor heeft gekozen anders te willen denken en doen: Agile. Een belangrijk moment elke maand, want om een organisatie echt agile te laten werken, moet deze mindset bij iedereen tussen de oren komen.”

Mijn passie is mensen verrassen. Verrassen door ze met een andere mindset naar zichzelf en de wereld te laten kijken.

Groeien buiten je comfortzone bij Brunel

“Mijn passie is mensen verrassen. Verrassen door ze met een andere mindset naar zichzelf en naar de wereld om hen heen te laten kijken. Sprongetjes buiten je comfortzone maken en beleven wat daar allemaal kan gebeuren.” Won waardeert de houding van Brunel op dat vlak: “Binnen Brunel krijg ik alle ruimte om te experimenteren en te groeien. Zowel vanuit de Brunel foundation, waarvoor ik vrijwilliger ben, als in mijn rol als Community Lead van de Agile Guild.” 

Onderdeel van de Agile Guild community

Sinds eind 2016 heeft Brunel een Agile Guild: een community voor en door Brunel Agile specialisten, ontstaan vanuit de behoefte om kennis te delen met vakgenoten. De Agile Guild telt inmiddels zo’n 25 zeer betrokken actieve leden. En er komen er steeds meer bij. Won: “De Guild is een fantastische groep mensen. We delen kennis en helpen elkaar bij uitdagingen, zoals alleen vakgenoten dat kunnen doen. Naast de Interactives die we eens per kwartaal organiseren, worden we nu ook steeds vaker gevraagd door andere teams van Brunel, voor een training, workshop of advies. En ons eerste seminar was een enorm succes, dus die organiseren we ook binnenkort weer!”
Ook een agile carrière bij Brunel?

Waarde toevoegen met agile

“Ik weet zeker dat we nog veel meer kunnen halen uit de Agile Guild. We hebben een roadmap met ambitieuze doelen gemaakt, zoals inspelen op actuele onderwerpen. Bij veel bedrijven was DevOps een hot topic het afgelopen jaar. De markt vraagt ook steeds meer om DevOps specialisten. Met hulp van Brunel is er toen een DevOps training georganiseerd. Dat is enorm waardevol. De groei die we de afgelopen tijd hebben meegemaakt, is echt mede mogelijk gemaakt door Brunel. We krijgen de ruimte om ons als groep te ontwikkelen en te onderzoeken op welke manieren we allemaal waarde kunnen toevoegen. Zo worden we zelf beter in ons werk én kunnen we Brunel naar een next level helpen.”

Upload je cv

Wij zijn altijd op zoek naar Agile specialisten! Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv

Like it? Share it!