Waag eens een gok in je werk

maandag 13 augustus 2018

Van vast dienstverband in Utrecht naar detacheerder in Groningen. Dennis van Grunsven is technisch applicatiebeheerder en heeft zijn hele wereld zien veranderen sinds hij zijn vriendin leerde kennen. Hij verliet na acht jaar zijn vast contract bij de NS en ging aan het werk als detacheerder bij Brunel.

Voorkomen dat je vastroest

‘Het was echt een gok. Nieuwe baan, verhuizen van Noord-Brabant naar Friesland, samenwonen, geen vast contract meer. Het blijft een gok om over te stappen naar detachering, want waar kom je terecht? Maar deze gok moet je af en toe wagen. Anders weet je nooit of je de beste keuze hebt in je carrière. Ik raad het aan voor anderen om dit ook te doen. ‘Het voorkomt dat je stil staat in je ontwikkeling en je komt erachter of je wel op de goede weg bent in je carrière. Ik raad het iedereen aan om te doen want je kan zo snel ergens vastroesten en daardoor niet het meest haalbare uit jezelf halen.’ Voor mij heeft die gok goed uitgepakt.’

Dennis is sinds april 2017 via Brunel gedetacheerd bij DUO in Groningen. Hij is verantwoordelijk voor de registers Kinderopvang op het onderdeel persoonsregisters en verzorgt het updaten van de software en de database. Daarnaast doet hij ook de troubleshooting waarin continu naar verbetering wordt gezocht in het systeem. Voor hem is het belangrijk dat alles werkt en dat de veranderingen de stabiliteit van het systeem niet onderuit halen. Daar haalt hij voldoening uit, dat hij ziet dat het geheel werkt. Dennis: ‘En op basis van mijn functioneren heb ik niet een verlenging gekregen op mijn contract maar bood Brunel mij meteen een vast contract aan. Dat is ontzettend leuk en fijn want dat biedt voor mij perspectief voor de toekomst.’

Binding

‘In het begin van carrière was ik al een keer werkzaam bij een detacheerder, voordat ik bij de NS werkte. Ik merk een groot verschil tussen nu en toen. Nu voel ik me bijvoorbeeld onderdeel van Brunel. Mijn consultant Chantal zie ik elke zes weken. Bij de vorige zag ik die hooguit één keer per jaar met wat mazzel. Dat Brunel er zo in zit is lovenswaardig. Ook voel ik de betrokkenheid van Brunel door de bijeenkomsten in de avond die Brunel organiseert. We hadden laatst een interactive met een gastspreker. Die zijn heel interessant en daardoor voel je ook de binding met Brunel weer.’

‘Op dit moment ben ik bezig met een Red Hat Linux-certificering. Het is een zelfstudie waar Brunel de boeken en het examen van vergoedt. Die is essentieel voor mijn functie en toekomstige opdrachten, wanneer dat nodig is. Voorlopig werk ik nog voor DUO maar ik weet ook niet wanneer deze opdracht stopt. Dan is het wel fijn om te weten dat je dan gewoon in dienst blijft bij Brunel en weer op een nieuwe opdracht kan starten.’

Voldoening 

‘Werken voor Brunel bij DUO heeft mij een hoop plezier gebracht en nieuwe kennis. Ik werk nu in een compleet nieuwe omgeving. Na 8 jaar bij de NS leerde ik bij de DUO weer hele andere technieken wat heel leerzaam is. Het leukste aan mijn werk was het halen van een enorm belangrijke deadline. Door een nieuwe wet moeten in Nederland persoonsgegevens van mensen die in de kinderopvang werken in digitale registers opgeslagen worden. Dat was keihard werken want de wet ging op 1 maart in! Delen van het project zaten helemaal vast en de deadline kwam steeds dichterbij. In de laatste drie maanden heeft het hele team keihard gewerkt om de website en de achterliggende applicatie en koppelingen voor het personenregister Kinderopvang werkende te krijgen. Ik kan met trots ook zeggen dat we die deadline gehaald hebben en dat werd gevierd met taart!’
Upload je cv

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv

Like it? Share it!