Waag eens een gok in je werk

Dennis van Grunsven was al jaren technisch applicatiebeheerder bij de NS. Toen hij zijn huidige vriendin leerde kennen, veranderde zijn wereld echter flink. Hij verhuisde voor de liefde, en ging van een vast dienstverband in Utrecht naar detachering in Groningen. Een grote stap, maar wel één die bijzonder goed heeft uitgepakt. We spraken Dennis over zijn stap naar Brunel Groningen.

 

Voorkomen dat je vastroest

“Het was echt een gok. Nieuwe baan, verhuizen van Noord-Brabant naar Friesland, samenwonen, geen vast contract meer. Het voelde als een grote stap om over te stappen naar detachering, want waar kom je terecht? Maar af en toe moet je een gokje wagen. Anders weet je nooit of je tot nu toe de beste keuze hebt gemaakt.” Voor Dennis bleek het een van de beste beslissingen van zijn leven. Dennis: “Ik raad het anderen aan om dit ook te doen. Het voorkomt dat je stil staat in je ontwikkeling. Dat je vastroest en daardoor niet het beste uit jezelf haalt. Voor mij heeft die gok heel goed uitgepakt.”

Een vast contract als beloning

Sinds april 2017 is Dennis via Brunel gedetacheerd bij DUO. Hij is verantwoordelijk voor de registers Kinderopvang en verzorgt het updaten van zowel de software als de database. Daarnaast zoeken hij en zijn team continu naar verbeteringen in het systeem aan de hand van o.a. foutmeldingen in de logging, verstoringen of meldingen van eindgebruikers. Dennis: “Voor mij is het belangrijk dat alles werkt en dat veranderingen de stabiliteit van het systeem niet onderuithalen. Ik haal er voldoening uit als ik zie dat het geheel werkt. Tot nu toe lukt dit goed.” Dat is ook bij Brunel niet onopgemerkt gebleven. Dennis: “Op basis van mijn functioneren heb ik meteen een vast contract gekregen. Het is ontzettend leuk om deze bevestiging te krijgen en om te zien dat hard werken wordt beloond. Dit biedt perspectief voor de toekomst!”

Betrokken bij organisatie en collega’s

“In het begin van mijn carrière, nog voordat ik bij de NS werkte, was ik al eens werkzaam bij een detacheerder. Ik merk een groot verschil tussen nu en toen. Nu voel ik me meer onderdeel van Brunel. Dit komt omdat ik mijn consultant Chantal iedere zes weken zie. Dat Brunel er zo betrokken in staat is lovenswaardig. Dit zie je ook terug in de bijeenkomsten die Brunel in de avond voor medewerkers organiseert. Laatst hadden we nog een Interactive waarbij een gastspreker met ons in gesprek ging over blockchain. Deze bijeenkomsten zijn heel interessant, omdat je inhoudelijk wat bijleert én meteen contact legt met collega’s. Daardoor voel je je ook echt verbonden met Brunel.”

Opleiding Red Hat Linux via Brunel

“In 2018 heb ik mijn Red Hat Linux-certificering behaald. Het is een opleiding die je doet door zelfstudie. Brunel vergoedt de boeken en het examen. Deze studie is essentieel voor mijn huidige functie en toekomstige opdrachten. Voorlopig werk ik nog voor DUO, maar ik weet nog niet wanneer deze opdracht afloopt. Dan is het wel prettig om te weten dat ik met deze opleiding op zak weer op een nieuwe opdracht kan starten via Brunel.”

Leren van nieuwe werkomgeving 

“Werken voor Brunel heeft mij veel plezier en nieuwe kennis gebracht. Ik werk nu in een compleet nieuwe omgeving. Na acht jaar bij de NS leerde ik bij DUO weer hele andere technieken. Daarmee ontwikkel ik mij verder. Het hoogtepunt in mijn huidige rol was het halen van een enorm belangrijke deadline. Een nieuwe wet schrijft voor dat persoonsgegevens van mensen die in de kinderopvang werken moeten worden opgeslagen in digitale registers. Het was geen gemakkelijke klus om dit voor elkaar te krijgen en de deadline kwam steeds dichterbij. In de laatste drie maanden heeft het hele team keihard gewerkt om de website en de achterliggende applicatie en koppelingen voor het persoonsregister Kinderopvang werkende te krijgen. Ik kan met trots zeggen dat we die deadline gehaald hebben. En dat werd natuurlijk gevierd met taart!”

 

Upload je cv

Wij zijn altijd op zoek naar IT-talent. Stuur ons een open sollicitatie

Upload je cv

Like it? Share it!