Variatie verzekerd

Ken je dat? Je werkt al lang voor één en dezelfde werkgever. Natuurlijk sta je in die jaren niet stil, maar de groei die je doormaakt is toch beperkt. Je kunt wel doorgroeien maar dan binnen de afdeling of het bedrijfsonderdeel waar je al werkt. Maik Bos wilde meer, wilde anders. Dus belde hij Brunel om zijn opties eens door te spreken. 

Na negen jaar in verschillende functies bij een verzekeraar van naam, vult het cv van Maik Bos zich in minder dan drie jaar met vijf aansprekende verzekeraars. Daarnaast valt ook op dat hij zijn vakkennis heeft verbreed. Er heeft zich een versnelde groei ingezet.

 

Zo uit de schoolbanken

“Vanuit mijn havo-opleiding heb ik als eigen ondernemer gewerkt in de videotheekbranche. Dat was geen lang leven beschoren. Ik ben eigenlijk niet heel bewust de verzekeringswereld ingestapt. Ik ben gewoon aan de slag gegaan bij OHRA. Daar heb ik negen jaar gewerkt in het Leven-team. Ik ben daar begonnen als klantadviseur voor alle soorten levensverzekeringen. Zo verkocht ik producten waarmee klanten hun pensioen konden aanvullen. Naast deze functies ben ik eigenlijk altijd commercieel medewerker gebleven. Uiteindelijk kwam ik in een wat meer coachende rol. Maar de rek was er wel wat uit na die negen jaar. Het was tijd voor een nieuwe stap. Dus heb ik Brunel gebeld.”

Opties op tafel

“Wat ik zocht? Ik wilde groei, los van het organigram. Ook wilde ik graag ervaring opdoen bij veel verschillende bedrijven. Klantcontact, verkopen, klachtenafhandeling, advies, administratie, ik wilde overal mijn tanden in kunnen zetten. Bij een en dezelfde werkgever is dat lastig. Mijn consultant bij Brunel zag daar wel brood in. Hij zorgde ervoor dat ik met kortlopende projecten makkelijk kon switchen van opdrachtgever. Zo ben ik aan de slag gegaan op een project bij a.s.r. Verzekeringen. Daar stond ik klanten te woord die vragen hadden over de Levenproducten van de verzekeraar. Lekker vertrouwd. Daarna kwam er een kans om mijn licht op te steken bij de Europeesche, in de reisverzekeringen dit keer. Dat was echt een nieuwe tak van sport voor mij. Ik heb daarnaast ook bij Centraal Beheer gezeten bij de afdeling Financiële Diensten. Daar maakte ik onder andere de pensioenoffertes en stond ik zowel klanten als de intermediairs te woord. Binnen Achmea ben ik opgeschoven naar Desk accountmanager bij de afdeling Pensioenservice. Ik was daar het aanspreekpunt voor een vaste groep klanten van Achmea. Mijn takenpakket verbreedde en mijn kennis ook.. Ik heb nu ervaring met Leven, Schade en Pensioenen. Dat zijn de grote drie bij elke verzekeraar. En inmiddels heb ik ook al die ervaring ingezet bij BeFrank als relatiebeheerder voor pensioenen.”

Mijn groei en opties worden nu niet meer beperkt door het organigram van één bedrijf.

Maik Bos

Wft’s en opleidingen via Brunel

“Als je werkzaam wil zijn in de financiële dienstverlening, dan moet je per onderdeel certificaten halen. Want de verzekeraar en jij moeten voldoen aan de regels en eisen die gesteld worden in de Wet Toezicht Financiële Markten (Wft). Bij OHRA heb ik ooit het certificaat Wft Vermogen gehaald. Brunel heeft mij in staat gesteld om extra certificaten te halen. Zo heb ik inmiddels ook het Wft  Hypothecair krediet certificaat en Wft Pensioenen gehaald. Ik ben op dit moment bezig met het Wft Consumptief krediet. Daarna ga ik voor Wft Schade (particulier en zakelijk). Zo kan ik stapsgewijs doorgroeien naar andere deelgebieden, opdrachten en functies. De stap naar Brunel bevalt mij dan ook zeer goed. Zelfs zo goed dat ik nu ook overweeg om mijn hbo-bachelor af te maken. We zijn nu samen aan het onderzoeken hoe we dit kunnen inpassen in mijn persoonlijke ontwikkelplan. En begrijp mij goed, Brunel geeft mij veel meer dan alleen de ruimte. Mijn huidige consultant Svenja Busker denkt heel actief mee. Dus ik heb een personal coach om mijn groei te begeleiden, het voordeel van een vast contract en de uitdagingen en mogelijkheden van een freelancer. “