De werkweek van Roan Kooistra

Roan Kooistra werkt sinds augustus 2013 als IT support medewerker in de Brunel Multi Client Pool. Hoe dat werkt? Hij is ingewerkt bij de Servicedesks van verschillende klanten en ondersteunt zo ad hoc hun interne ICT-dienstverlening. Hij wordt ingevlogen als tijdelijke versterking, om pieken in vragen op te vangen of gewoon, als een afdeling onderbezet is door zwangerschapsverlof, ziekte of een afdelingsuitje. Voor hem is dan ook geen week hetzelfde.

Agenda

Maandag 29 mei

08:30 - 17:00 roosterdag bij Kadaster (Apeldoorn). Vervalt door spoedje!

09:00 - 17:30 PostNL IT Servicedesk Den Haag

Dinsdag

09:00 - 17:30 Luchtverkeersleiding Nederland – Schiphol

Woensdag

09:00 - 17:30 Luchtverkeersleiding Nederland – Schiphol

Donderdag

08:30 - 17:00 roosterdag bij Kadaster (Apeldoorn). Vervalt!

08:00 - 16:00 Lucht Verkeersleiding Schiphol

Vrijdag

09:00 - 12:00 stand-by thuis

13:00 - 18:00 AVROTROS (Hilversum)

Zaterdag

Training: 7 km hardlopen

Zondag

Uitslapen

 

Roan over zijn week

Maandag 29 mei

“Ik zou maandag werken bij een van mijn vastere klanten, het Kadaster in Apeldoorn. De zondag ervoor kreeg ik van Nathaniel, planner bij Brunel te horen dat PostNL mij dringend nodig had. Op maandag werd de Mijn PostNL-app uitgerold. Dit is een app, speciaal voor postbezorgers waarin de looproute, het werkrooster en allerhande nuttige informatie staan over het bezorgen van post. De app is nieuw, dus de servicedesk krijgt veel telefonische hulpvragen. Ik word ingezet als extra collega om vragen van postbezorgers te beantwoorden. Vragen over bijvoorbeeld de installatie van de app op hun eigen telefoon, over een vastgelopen sessie of over de werking van de app zelf. De meeste vragen kan ik op basis van een klantbriefing beantwoorden. In een enkel geval moet ik eens iemand doorsturen. Om 16:00 word ik gebeld door Nathaniel. Of ik mij morgen wil melden bij de Luchtverkeersleiding van Schiphol.”

Dinsdag 30 mei

“De afdeling ICT Support van de Luchtverkeersleiding Nederland zit met een zieke werknemer. Deze servicedesk levert alle support op de Microsoft applicaties (zoals Outlook, Power Point, Word) van de verkeersleiding Nederland. Ik word ingevlogen als tijdelijke kracht. Op de servicedesk krijg ik allerlei telefonische vragen over de systemen, applicaties en werkplekken. Soms is de oplossing eenvoudig. Denk aan het ‘killen’ van een sessie of het resetten van een wachtwoord. Af en toe heeft een collega hulp nodig omdat een applicatie zoals bijvoorbeeld Outlook is vastgelopen. Niet elke vraag kan ik overigens telefonisch oplossen. Als bijvoorbeeld een monitor niet meer werkt, dan loop ik even langs.”

Woensdag 31 mei

“Ik meld mij vandaag opnieuw bij de Luchtverkeersleiding op Schiphol voor een extra dagje op de ICT Support Desk.”

Donderdag 1 juni

“Normaal gesproken zou ik vandaag naar het Kadaster n Apeldoorn gaan. Maar de opdracht bij de Luchtverkeersleiding krijgt voorrang. Mijn werk bij het Kadaster kan worden overgenomen door een collega die ook is ingewerkt op die servicedesk. Dit is voorlopig weer mijn laatste dag op Schiphol. Morgen is de zieke weer hersteld.”

Vrijdag 2 juni

“De dag begint thuis, op de bank. In stand-by mode. Dat betekent dat ik elk moment gebeld kan worden door Brunel voor een nieuwe uitdaging. Om 11:30 belt Nathaniel. Of ik om 13:00 in Hilversum kan zijn, voor een opdracht bij AVROTROS. Het grootste deel van de mensen op hun eigen servicedesk heeft een ingelaste opleidingsdag.

Ik neem daar een dag de telefoon aan en verzorg de eerstelijns ICT-ondersteuning op alle Mac-applicaties en werkplekken. De vragen zijn heel divers. Dat kan een vraag zijn over niet-werkende software op een laptop, een applicatie X of Y die is vastgelopen of een werkplek die door een andere collega overgenomen moet worden. Als de telefoon even stil is, bel ik zelf AVROTROS-medewerkers die bijvoorbeeld een aanvraag voor extra software hebben ingediend. Het kan zijn dat een aanvraag onvolledig is of nog wat verduidelijking nodig heeft.”

Technische problemen oplossen als IT-servicedesk en supportmedewerker

Lees hier meer over een baan als supportmedewerker. 

Like it? Share it!