De week van Joost

Joost Tiwow werkt als IT-trainee via Brunel in één van de Scrum teams van ABN AMRO. Lees hier hoe hij zijn werkweek indeelt.

De agenda van Joost

Maandag

Refinement sessie: In dit Scrum-event refinen we de requirements van de huidige of volgende sprint. We doen dit samen met de opdrachtgever, zodat we zeker weten dat we op één lijn zitten en het juiste bouwen.

Dinsdag

Daily standup: Dagelijks houden we een Daily standup met het team. Het offshore team vanuit India haakt virtueel aan. We bespreken in maximaal een kwartier de taken waar elk teamlid mee bezig is en houden deze bij in de planning tool JIRA.

Woensdag

Tafeltennis of Tafelvoetbal: Een kwartier tot twintig minuten tafeltennissen of tafelvoetballen voor wat afleiding. Het werkt goed om af en toe je hoofd uit je beeldscherm te halen en te ontspannen, dan kun je daarna weer geconcentreerd verder.

Donderdag

Retrospective: Aan het einde van een sprint evalueren we met het team hoe de sprint is gegaan, wat we moeten blijven doen en wat we anders moeten aanpakken. Dit hoort echt in het Scrum framework.

Vrijdag

Lunch/Fitness: Afhankelijk van het weer eten we buiten met collega's, vrienden en/of andere trainees. Ik wissel het af met sporten.

ABN AMRO IT Talent Programme

ABN AMRO IT Talent Programme

Like it? Share it!