Agenda van een inspecteur bij Shell via Brunel

Frits Zimmerman (55) woont met zijn vrouw, zoon, dochter en drie katten in Den Haag. Hij is een inspecteur met een stevige staat van dienst en werkt via Brunel als inspecteur bij Shell. De volgende punten komen voor op zijn agenda:

Plant change overleg

Als er essentiële onderdelen van een installatie vervangen moeten worden bespreken we dit in het Plant Change overleg. Dit gebeurt met de eigenaar van de fabriek, de procestechnoloog, de veiligheidskundige en de inspecteur van de fabriek. We bespreken de impact, welke gevaren eventueel ontstaan en hoe we risico’s kunnen vermijden. Bij unanieme goedkeuring wordt het plan uitgevoerd.

Zelfstudie wet- en regelgeving

Als inspecteur werk je met een onderdeel van de Warenwet: Het Warenwet Besluit Druikapparatuur (WBDA), waarin alle ‘ins en outs’ staan beschreven die ons dagelijks werkgebied betreffen. In de Praktijk Regels Drukapparatuur (PRDA) staat hoe wij ons werk moeten doen. De regels veranderen en dat verlangt een voortdurende zelfstudie. 

Veiligheidsinstructies

Binnen alle fabrieken gelden gedragsregels. Er zijn algemeen geldende maar ook specifieke regels voor een type fabriek. Deze moet je kennen voordat je de fabrieken mag betreden. De regels worden uitgelegd door veiligheidsmensen die alle veiligheidsaspecten van de fabrieken kennen.

Buiten inspecties

In een normale werkweek, dus als er geen fabrieksstop is, dan ben ik zo'n 25 procent bezig met inspecties op de plant en de andere 75 procent met het verwerken van de administratie. In dit vak is het key om te zorgen dat alle informatie adequaat wordt vastgelegd. Dit ligt ten grondslag aan je adviesrapport en de veiligheid in de fabriek.

Stop voorbereiding 

Als een fabriek stilgelegd wordt, dan betekent dit voor mij: heel veel buiten in het veld bezig zijn, lange dagen maken en daarnaast de administratie nog regelen. Dat zijn weken waarin je hard werkt. Maar het is tegelijkertijd  hetgeen wat ik het liefst doe. Tijdens zo'n periode starten we de dag met een stopvoorbereiding, zodat we zo grondig en efficiënt mogelijk kunnen werken.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Meld je dan aan voor ons uitdagende traineeship!

Traineeship Shell: Inspectie & Consultancy

Aan de slag via Brunel als inspecteur bij Shell