Na een omzwerving weer terug in het bankwezen

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Nanette Ramaekers is 36 jaar en een rasechte Limburgse. Sinds oktober 2017 werkt ze voor Brunel als assistent accountmanager Grootzakelijk bij een bank in Brabant. Ze is getrouwd en heeft een zoon van 4 jaar.

De appel valt niet ver van de boom…

Het feit dat ik in de bancaire sector werkzaam ben, is niet verwonderlijk. Ik ben een klassiek geval van ‘de appel valt niet ver van de boom’. Mijn vader heeft, zo lang als ik mij kan herinneren, gewerkt voor de NMB/ING als directeur. Toen ik uiteindelijk via een opleiding in de ICT-sector op de heao terecht kwam, was het dan ook niet meer dan normaal dat mijn eerste stage bij de ING zou zijn.

Omzwerving 

Na mijn studie twijfelde ik of ik wel echt in het voor mij bekende en veilige wereldje wilde werken. Om dat uit te zoeken ging ik aan de slag als junior pensioen consultant. Toen heb ik gelijk kennis gemaakt met wat het betekent om als gedetacheerde specialist te werken. En ik moet zeggen: het beviel meteen goed. Vooral omdat ik nieuwsgierig ben en graag wil weten hoe men op de verschillende plaatsen te werk gaat. Uiteindelijk ben ik van het pensioenwezen toch weer terecht gekomen bij het bankwezen. Na een paar jaar van verschillende rollen bij verschillende banken en werkgevers, nam consultant Rens van Brunel contact met mij op. Hij vroeg of ik er iets voor voelde om via Brunel weer bij de bank aan de slag te gaan. Die keuze was niet moeilijk!

Work-life balance

Het was wel even passen en meten van 2 kanten. Ik ben moeder van een vierjarige enthousiaste zoon en echtgenote van een man die zo’n beetje de hele wereld over reist voor zijn werk. Dit maakt de straal waarin ik inzetbaar kan en wil zijn natuurlijk een stukje kleiner. Maar het idee dat ik weer in de verschillende keukens mocht snuffelen, trok me ontzettend. Ik werd voorgesteld als assistent accountmanager grootzakelijk bij een bank in Brabant en kon daar al snel aan de slag.

Mijn werkzaamheden

Als assistent help ik onder andere om de stap naar een centrale administratie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Dit doe ik door stap voor stap alle overgaande activiteiten uit handen van de vaste werknemers te nemen. Daarnaast mag ik mij bezighouden met de VvE-desk. Deze bank heeft, als een van de weinige banken, beheerders van Verenigingen van Eigenaren in de boeken. Ik open bijvoorbeeld rekeningen en regel een incassocontract voor de VvE’s die zij nieuw in beheer krijgen. Daarnaast leer ik bij over financieringen zodat ik weer helemaal op de hoogte ben en na deze opdracht kan doorgroeien. 

Door het werken bij Brunel kan ik mijzelf verder ontwikkelen in het bankwezen en kan ik op verschillende plekken ervaring opdoen. Mijn nieuwsgierigheid komt zo goed tot zijn recht!

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel

Naar carrièrekansen Finance & Risk