Software engineer ontwikkelt haarzelf

Ken je dat? Je bent klaar met studeren en dan? Je hebt tijdens je studie aan alle kanten van je vak geroken, maar je vindt het lastig om te kiezen. Want als je kiest, leg jij jouw toekomst al een beetje vast. Gelukkig is er een alternatief. Lees het verhaal van Romy de Koning. Zij koos voor een traineeship en leert gaandeweg waar ze naartoe wil groeien.

“Afgestudeerd en dan?” Romy de Koning, een vrouwelijke software engineer is daar heel eerlijk in. “Ik wist niet wat ik wilde. Laat staan dat ik wist waar ik over vijf jaar zou willen werken. Maar ik vond programmeren echt heel tof”, zo vertelt ze. “Complexe problemen oplossen, dit verwerken in een applicatie en deze vervolgens ook uit kunnen voeren. Tijdens mijn opleiding Software engineering heb ik zowel de technologie kant als de business kant van mijn vak kunnen verkennen, maar ik wist niet welke kant ik op wilde.”

Werken en leren

“Een traineeship bij Brunel is voor mij de ideale oplossing. Ik mag nog een jaar doorstuderen. Mij verder verdiepen in Java en C# en gelijktijdig helpen met de softwareontwikkeling bij een interessant bedrijf (Verzekeraar DELA). En dat onder begeleiding van een vakinhoudelijke coach van Brunel. Ik mag alle boeken bestellen die ik nodig heb. En ik heb een aanzienlijk ontwikkelbudget om bijvoorbeeld certificaten te halen.”

Als trainee bij Brunel kan ik zoeken naar wat ik echt leuk vind.

Romy de Koning

Persoonlijk met opties

“Als high potential gaan er deuren voor je open. Wat de doorslag gaf om voor Brunel te kiezen? De persoonlijke benadering van Brunel past heel erg goed bij mij. Dat merkte ik al in de eerste gesprekken. Nu ik hier werk, zie ik dat ook terug. Ook al ben ik weinig op kantoor bij Brunel. Ik heb toch heel regelmatig contact met mijn consultant en mijn coach bij DELA. Ik kan altijd terecht met al mijn vakinhoudelijke en zakelijke vragen. Dat is een heel groot pluspunt. Daarnaast vreesde ik dat sommige grote bedrijven mij te onpersoonlijk waren. Dat zie ik bij Brunel en bij Dela niet snel gebeuren.”

One of the ‘girls’

“Ik zit wel in een mannenwereld ja. Eerlijk gezegd werk ik prettiger met mannen dan met alleen maar vrouwen. Mannen zijn duidelijk, geen gedoe. Geen grijs, maar zwart en wit. Eigenlijk zoals bij programmeren. Tijdens mijn middelbare school was dat al zo. Ik koos voor wiskunde B, toen als enige meisje. Dat ik een vrouw ben, is wel eens een voordeel. Als vrouw denk je toch anders, leg andere verbanden en verbindingen. Samen kan je zo meer bewerkstelligen.”

Mannen zijn duidelijk, geen gedoe. Geen grijs, maar zwart en wit. Eigenlijk zoals bij programmeren.

Romy de Koning

Groei met richting

“Hoe mijn toekomst eruit ziet bij Brunel? Wellicht dat ik straks toch meer de Data Science kant op wil groeien of mij nog meer ga verdiepen in de verschillende programmeertalen en methodieken. Ik heb al wat certificaten gehaald zoals Scrum master en een Javacertificaat. Bij Brunel blijf ik mij ontwikkelen in de richting die bij mij past, nu en later.”

Like it? Share it!