Mijn Ocean Race in de zee van bedrijfsfinancieringen en CDD

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Richard Hubers werkt sinds ruim vier en een half jaar voor Brunel in het bankwezen. Zijn specialisaties zijn bedrijfsfinancieringen en customer due dilligence. “Wanneer het niet goed gaat met een organisatie of er is iets extreems aan de hand, zet ik me volledig in!”

Perfecte timing

“Ruim vier en een half jaar geleden werd ik benaderd door Brunel. Ik werkte voor een grootbank in een interne functie en was op zoek naar een mogelijkheid om door te groeien en meer actief in gesprek te gaan met klanten en collega’s. De timing van Brunel was bijzonder goed. Ze hadden een uitdagende opdracht en het was een perfect match. Ik startte in de functie Teamleider Migratie Friesland bank bij Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. Hier heb ik bijna drie jaar gewerkt in verschillende rollen.”

Regie nemen

“Mijn specialisaties zijn bedrijfsfinancieringen en costumer due dilligence. Mijn kracht ligt in het regie nemen tijdens situaties waarin deze vakgebieden om maatwerk en concrete actie vragen. Denk hier bijvoorbeeld aan een verslechterde bedrijfscontinuïteit, (dreigende) faillissementen, risico’s van fraude, witwassen of terrorismefinanciering. Ik vind het uitdagend om risico’s voor de bank op diverse vlakken (financieel, economisch, commercieel en m.bt. integriteit) in beeld te brengen en tegelijkertijd de balans te bewaken met de belangen van de klant. De moeilijkheidsgraad ligt in situaties wanneer die twee niet te verenigen zijn. Professionals noemen dit Financiële Recherche, Bijzonder Beheer, Financial Recovery & Restructuring of Financial Economic Crime. Maar kort gezegd; wanneer het niet goed gaat met een organisatie of er is iets extreems aan de hand, zet ik me volledig in.”

Stoom afblazen

“In de soms extreme situaties in mijn werkveld is het af en toe belangrijk na een werkdag even flink stoom af te blazen. Sporten, tuinieren en de natuur opzoeken helpen mij om mijn hoofd leeg te maken. Het werkt ook goed om in de auto naar huis naar goede muziek te luisteren. Ondanks files of langere reisafstanden brengt dit me ontspanning. Een iets langere woon-werkafstand heeft soms dus ook z’n voordelen.”

Er wordt wel eens gevraagd of ik dezelfde ontwikkeling in een vaste functie bij een bank had kunnen realiseren. Heel eerlijk, dat denk ik niet.

Richard Hubers

Ambitie

“Mijn ambitie is leidinggeven aan teams die zelfsturend vanuit vakmanschap invulling geven aan groei voor de klant, zichzelf en de organisatie. Met diversiteit in een team is er veel ruimte om actief van elkaar te leren. Naar mijn mening benutten we dat nog te weinig. Ik verwacht dat hier meer aandacht voor komt in allerlei bedrijfstakken. Via Brunel geef ik hier invulling aan met interim-opdrachten bij verschillende banken op verschillende locaties in het land. Eén van de redenen dat ik voor Brunel koos destijds, was dat ik mij niet wilde binden aan sec de bancaire sector. Graag zou ik voor een van de andere sectoren waar Brunel in actief is ook een interim-opdracht doen in binnen- en buitenland.” 

Persoonlijke Ocean Race

“In de afgelopen jaren heb ik bij meerdere banken mogen werken, Rabobank, Volksbank en ABN Amro. Dat vind ik erg leuk én leerzaam. Verschillende wereldvisies, beleid, processen, systemen én culturen. Dat maakt detachering voor mij interessant. Er wordt wel eens gevraagd of ik dezelfde ontwikkeling in een vaste functie bij een bank had kunnen realiseren. Heel eerlijk, dat denk ik niet. Wat in detachering mee helpt is, dat banken vaak opnieuw reorganiseren. Tijdelijk werk voor externen blijft… Samen met Brunel kijk ik structureel positief naar voren, wat gaat goed, wat kan beter, waar ik wil van leren of in ontwikkelen en wat voor soort opdracht zou daarbij passen? Een persoonlijke Ocean Race in het klein; evalueren, bestemming en tussenstops bepalen, koers uitzetten en het avontuur opnieuw aangaan.”

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel

Naar carrièrekansen Finance & Risk

Geen match? Laat je CV achter en wij vinden de perfecte baan voor jou!

Upload je cv