Development Engineer in een scrum team bij ABN AMRO

Danique Konings

Integration Expert bij ABN AMRO

Danique Konings (1990) deed de master Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ze heeft haar eigen studio in een sociaal woonproject in Utrecht. Deze foodlover houdt van reizen en Formule 1 en doet vrijwilligerswerk.

App onderzoeken

‘Tijdens mijn master volgde ik het vak Media Interaction. We maakten interfaces voor apps en onderzochten hoe we die konden optimaliseren voor de klant. Daarmee is mijn interesse in de informatietechnologie geboren. Via Brunel kreeg ik de kans me hier verder in te ontwikkelen. Toen ik mijn Scrum certificaat op zak had wilde ik heel graag agile werken in een Scrumteam. Deze voorkeur besprak ik met mijn consultant van Brunel.’

Agile mindset

‘En nu ben ik Development Engineer in één van de Scrum teams van ABN AMRO. In dit team vervul ik de rol van Service Analyst. Een baan als deze is precies wat ik zocht, zonder dat ik wist dat dit bij een bank zou kunnen. Ik kom uit Tilburg en zat eerder te denken aan de High Tech Campus in Eindhoven. Ik was dan ook verrast over wat ik tegenkwam toen ik op gesprek ging bij ABN AMRO. Er heerst echt een Agile mindset door hoe het gebouw is ingericht en hoe er gewerkt wordt.’ 

Persoonlijke band

‘We werken in kleine teams. Dat is nodig om flexibel en snel te kunnen werken. Ik zit sinds kort in een vrij nieuw team van vijf personen. We hebben één collega offshore in India. Mijn oude team was heel hecht, maar hier zie ik kansen liggen. Ik kan goed mensen verbinden en ga ervoor om het teamgevoel te versterken. Omdat ik veel reis kan ik goed met andere culturen omgaan. Waar wij de mentaliteit hebben van ‘werken en weer naar huis’ vinden onze collega’s uit India een persoonlijke band belangrijk. Daar ga ik graag in mee.’

Trainees onder elkaar

‘Elke week komt ons trainee-groepje van vijf trainees samen. Dan bespreken we waar we tegenaan lopen. Heel prettig om ervaringen te delen en vragen aan elkaar te stellen. Je hebt echt het gevoel dat je het samen doet.‘

Trainingen en certificaten

‘Ik leer ontzettend veel in mijn traineeship. Op persoonlijk, professioneel en werk-inhoudelijk vlak. Elke zes weken spreek ik mijn consultant en de HR-manager vanuit Brunel over mijn voortgang. Met mijn Scrum Master van ABN AMRO bespreek ik elke week hoe het gaat. Binnen ABN AMRO krijgen we trainingen over de Service Oriented Architecture en IIB10-training, over de toolkit waarin we werken. Daarnaast gaan we dit jaar ons DevOps- en Scrum Master-certificaat halen. Vanuit Brunel krijgen we softskill trainingen. Over feedback geven, persoonlijk leiderschap of presentatievaardigheden.’

Plan voor de toekomst

‘Na mijn traineeship hoop ik als Service Analyst aangenomen te worden bij ABN AMRO. En als ik dan kan doorgroeien naar de functie van Scrum Master zou dat helemaal geweldig zijn.’
ABN AMRO IT Talent Programme

ABN AMRO IT Talent Programme

Like it? Share it!