De ervaring van een Legal Trainee

Christie Berkovic leert iedere dag van haar sprong in het diepe. Veel van haar leeftijdsgenoten weten niet waar zij als jurist willen gaan werken. Gelukkig wist Christie dat zij zoveel mogelijk werkervaring wilde opdoen, zodat ze als jurist bij veel opdrachtgevers kan worden ingezet.

Christie heeft in haar studententijd al ervaring opgedaan bij zowel een groot kantoor (Eversheds in Rotterdam) als een wat kleiner kantoor (Spigt in Curaçao). Een collega tipte haar Brunel. ‘Zij kunnen je zeker op weg helpen.’ Ze moest wel even googlen om te weten wat Brunel eigenlijk voor bedrijf is. Maar onbekend maakt niet onbemind, zo blijkt al snel.

In het diepe

“Op de Brunel-site zag ik een interessante opdracht als ambtelijk secretaris in Rotterdam. Dus ik heb meteen even gebeld. Daar volgden twee gesprekken uit en een contractvoorstel. In die tijd werkte ik nog bij SRK rechtsbijstand, daar was ik ooit als studente begonnen. SRK had mij in diezelfde periode net een vast contract aangeboden. Dat was wel even een keuzemoment, maar Brunel voelde gelijk goed. Verschillende opdrachtgevers en toch een vast contract. Binnen een maand ging ik op de fiets naar mijn eerste opdrachtgever. Heel spannend, maar het wende snel. Ik startte samen met een andere Bruneller, werd ingewerkt, kreeg de systemen uitgelegd en eigenlijk voelde het na een paar dagen al vertrouwd. Gelukkig heb ik de mazzel dat ik nieuwe dingen snel oppik en ik ben sociaal. Dat zie ik bij alle Brunellers die ik tegenkom.”

Ik vind het leuk om steeds opnieuw te moeten beginnen. Zo kom ik veel mensen tegen en leer ik het meest.

Christie Berkovic, Juridisch adviseur claimbehandeling en bestuursrecht

Wat doet een trainee?

“Ik ben niet begonnen als trainee bij Brunel. Het Legal traineeship is pas ontstaan nadat ik al enkele maanden voor Brunel werkte. Ik heb mij gelijk aangemeld. Als trainee volg ik een aantal interne kennissessies. Die gaan stuk voor stuk over onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn in mijn vakgebied. Zo heb ik vorige maand een vier uur durende sessie op kantoor gehad over de nieuwe AVG/GDPR-privacy wetgeving. Daarvoor heeft Brunel een advocatenkantoor gevraagd om tekst en uitleg te geven. Naderhand krijg je daar een certificaat voor. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een kennissessie gehad over omgevingsrecht en een over fosfaatrecht. Soms moet ik voor zo’n kennissessie huiswerk doen, soms krijg ik een opdracht mee die ik bij mijn opdrachtgever moet uitvoeren. Overigens mogen ook andere Brunellers aanschuiven tijdens zo’n sessie. Dat maakt het zowel leuk als kennisintensief.”

Brunel is heel informeel, heel gezellig en je maakt er gemakkelijk contact.

Christie Berkovic, Juridisch adviseur claimbehandeling en bestuursrecht

Verschil en vastigheid

“Ik heb voor Brunel gekozen omdat ik zo ervaring kan opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Dat is leren en werken tegelijk. En dat is niet alleen omdat ik trainee ben. Om dat te illustreren. Ik ben begonnen bij Inholland, gewoon als jurist. Daarna heb ik gewerkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als medior jurist en nu zit ik bij Achmea als juridisch adviseur claimbehandeling bestuursrecht. En dat in een tijdsbestek van nog geen anderhalf jaar. Zo heb ik nu een aantal opdrachten gedaan die je kunt onderbrengen bij bestuursrecht. In overleg met mijn consultant ga ik nu weer meer de civiele kant op. Mits daar bij Brunel vraag naar is natuurlijk. Geen dag is voor mij zo hetzelfde. Ik heb de zekerheid van een vast contract en toch werk ik zo voor diverse werkgevers. Zo heb ik ook in de tussentijd een huis kunnen kopen.”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Naar carrièrekansen Legal

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv