Aflossen en passeren, studeren en werken

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Brunel?

Anne Wil Rotman

Medewerker Operations

Anne Rotman is na haar studie Communicatiewetenschappen begonnen aan het Young Professionals programma bij Brunel. Na het behalen van Wft Basis en Hypothecair Krediet is ze gestart als Medewerker Operations bij een hypothecair dienstverlener. 

Het is maandagochtend, kwart over vijf. De wekker gaat en ik haast me om me klaar te maken voor een nieuwe dag. In de winter ben ik al gauw anderhalf uur onderweg naar Amersfoort; files zijn eerder regel dan uitzondering. Ik heb het geluk dat ik tussen zeven en half tien kan beginnen - een uitloper is daarom niet erg - maar ik begin het liefst zo vroeg mogelijk. De reistijd neem ik voor lief; mijn werkgever is het meer dan waard.

Ik werk bij een hypothecair dienstverlener op de afdeling Aflossen & Passeren in het team van een internationale bank. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor het gehele (aflos)proces rondom de hypothecaire leningen van klanten. Dagelijks komen er honderden verzoeken binnen, die we met het team behandelen. De werkzaamheden bestaan uit een groot aantal taken: van het uitbetalen van gelden naar notarissen tot het opstellen en het versturen van een aflosnota. We werken met een vier-ogen principe: nagenoeg alle uitgevoerde taken worden gecontroleerd door een collega.

Taken en coördineren

In het begin bestond mijn gehele dag uit het maken van aflosnota’s. Nu, een half jaar later, beheers ik nagenoeg alle taken en is mijn werk erg afwisselend. Tijdens de dagstart om 9:30 uur bespreken we in het team wat er die dag gedaan moet worden en waar de focus op ligt. De dagstart is er om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt in het team, op de afdeling en op organisationeel niveau. 

Op het dagstartbord zien we waar we mee bezig zijn. De senioren coördineren en sturen aan waar nodig. Toen er ruimte kwam voor een nieuwe coördinator heb ik mijn interesse aangegeven. Het was voor mij een sprong in het diepe, omdat ik pas in dienst was en geen leidinggevende ervaring had. Toch leek het me goed om zo snel mogelijk uit mijn comfortzone te stappen.

Even in alle rust
werken voordat de afdeling volstroomt

Touwtjes in handen

Het coördineren heeft me enorm geholpen alles snel eigen te maken. In het afgelopen half jaar ben ik veranderd van iemand die het liefst analyseert op de achtergrond naar iemand die ook op de voorgrond treedt. Inmiddels weet ik dat ik ook op het werk graag de touwtjes in handen heb en dat ik mijn leidinggevende competenties verder wil ontwikkelen. Brunel helpt me daarbij door soft-skills trainingen in het Young Professional programma aan te bieden. Zo kan ik ook binnen Brunel werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Op dit moment ben ik aan het studeren voor mijn vijfde Wft-diploma (Wet op het financieel toezicht) Consumptief Krediet. Het is best pittig om dit te combineren met een 40-urige werkweek, maar het geeft ook een kick dat ik in mijn eerste jaar na mijn afstuderen al zoveel heb bijgeleerd.

Een feestje op z’n tijd

Het is natuurlijk niet alleen maar werken en studeren wat de klok slaat. Zowel bij Brunel als bij mijn werkgever houden ze wel van een feestje: af en toe een borrel of bijeenkomst heeft een positieve invloed op de sfeer. Je leert je collega’s op een andere manier kennen – het werk even latend voor wat het is. In december zijn we met zeven collega’s afgereisd naar Amsterdam voor de Brunel winter borrel. Leuk om bekenden weer terug te zien en om nieuwe Brunellers te ontmoeten. Hoogtepunt bij mijn werkgever was toch wel het 20-jarig jubileumfeest afgelopen oktober. Daar wordt nog steeds over gesproken!

Een betere carrièrestart had ik me niet kunnen wensen. De tijd vliegt voorbij en ik ga met sprongen vooruit. Ik heb zelf de regie in handen en zo heb ik het graag. Voorlopig zit ik bij mijn opdrachtgever helemaal goed, maar wanneer het tijd wordt voor iets nieuws, is Brunel daar met een nieuwe uitdaging!

Upload je CV

Laat je CV achter en wij vinden de perfecte match voor jou!

Upload je CV

Like it? Share it!