Van wereldreiziger naar sitemanager

Testimonial Dennis Dorgelo - Header Desktop

Als Dennis Dorgelo zijn werkervaring opsomt, lijkt het onmogelijk dat hij pas 30 jaar oud is. Hij heeft na zijn MTS Elektrotechniek de hele wereld gezien. Met zijn opleiding vond hij een baan bij Defensie op de afdeling Elektronische Oorlogsvoering. Binnen de afdeling werd hij verschillende malen uitgezonden naar Afghanistan om daar zijn specialisatie uit te voeren. Hij had echter nog niet genoeg van uitheemse oorden en reizen, waarna hij een baan accepteerde in de offshore bij ABB, de Zweedse multinational gespecialiseerd in energie en automatisering. “Zo zat ik ‘s-ochtends bij een vergadering in Singapore, sprong ik op het vliegtuig om na een overstap van 3 uur op Schiphol door te vliegen naar een klus op een windmolenpark in Denemarken. Ik was opgeteld ongeveer zeven maanden per jaar van huis.” Dennis vertelt.

De wereld staat even stil

“Na negen jaar reizen en leven uit een koffer veranderde mijn wereld. Mijn vrouw en ik raakten in verwachting van een zoon. Zoals veel jonge vaders dat ervaren, wilde ik ineens meer thuis zijn. In goed overleg met mijn vrouw ben ik op zoek gegaan naar een baan in Nederland. Een kameraad tipte mij. Bel Brunel. ‘Zij willen je zeker spreken’. Ik dacht, maar eens zien wat ze te bieden hebben. Een gesprek verplicht me tot niks. Ik ben daar heel nuchter ingestapt. Mijn vrouw en ik hadden geen haast.”

Taken en coördineren

“In het begin bestond mijn gehele dag uit het maken van aflosnota’s. Nu, een half jaar later, beheers ik nagenoeg alle taken en is mijn werk erg afwisselend. Tijdens de dagstart om 9:30 uur bespreken we in het team wat er die dag gedaan moet worden en waar de focus op ligt. De dagstart is er om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt in het team, op de afdeling en op organisationeel niveau. 

Op het dagstartbord zien we waar we mee bezig zijn. De senioren coördineren en sturen aan waar nodig. Toen er ruimte kwam voor een nieuwe coördinator heb ik mijn interesse aangegeven. Het was voor mij een sprong in het diepe, omdat ik pas in dienst was en geen leidinggevende ervaring had. Toch leek het me goed om zo snel mogelijk uit mijn comfortzone te stappen.“

Brunel had het zo goed en zo vlot geregeld, dat ik niet de behoefte heb gevoeld om mijn cv ergens anders voor te leggen

Dennis Dorgelo

Touwtjes in handen

“Het coördineren heeft me enorm geholpen alles snel eigen te maken. In het afgelopen half jaar ben ik veranderd van iemand die het liefst analyseert op de achtergrond naar iemand die ook op de voorgrond treedt. Inmiddels weet ik dat ik ook op het werk graag de touwtjes in handen heb en dat ik mijn leidinggevende competenties verder wil ontwikkelen. Brunel helpt me daarbij door soft-skills trainingen in het Young Professional programma aan te bieden. Zo kan ik ook binnen Brunel werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Op dit moment ben ik aan het studeren voor mijn vijfde Wft-diploma (Wet op het financieel toezicht) Consumptief Krediet. Het is best pittig om dit te combineren met een 40-urige werkweek, maar het geeft ook een kick dat ik in mijn eerste jaar na mijn afstuderen al zoveel heb bijgeleerd.”

Oost-West

“Ik heb op dit moment in het totaal 14 locaties waar ik voor aan werk. Die sites zitten verspreid over oost, west en noord Nederland. Ik zorg samen met het projectteam dat er voldoende capaciteit is, dat de materialen geleverd worden. Dat er werkplannen, takeplannen, volledige bouwtekeningen zijn. Om zo een duidelijke taakverdeling te creëren en een duidelijk overzicht van de werkzaamheden van de betrokken mensen. Daarbij werk ik veel samen met onze lead engineers en een projectmanager.”

De mogelijkheden die Brunel mij bieden, sluiten perfect aan bij ons jonge gezin

Dennis Dorgelo

Bevalt de overstap?

“Ik had wel wat angst voor de overstap. Maar het heeft allemaal heel positief uitgepakt. De functie is enorm uitdagend. En let wel, ik rij nog altijd wel 80 tot 90 duizend kilometer. Dus dat reizen zit toch nog een beetje in mijn werk. Dagelijks rij ik vaak meer dan drie uur in de auto, van locatie naar locatie. Dan zit ik voornamelijk te bellen en vergaderen. Maar een half uur voordat ik thuis parkeer, gaat mijn telefoon uit. Want als ik thuis aankom, wil ik ook echt thuis zijn.”