Van wereldreiziger naar sitemanager

donderdag 1 maart 2018

Als Dennis Dorgelo zijn werkervaring opsomt, lijkt het onmogelijk dat hij pas 30 jaar oud is. Hij heeft na zijn MTS Elektrotechniek de hele wereld gezien. Met zijn opleiding vond hij een baan bij Defensie op de afdeling Elektronische Oorlogsvoering. Binnen de afdeling werd hij verschillend malen uitgezonden naar Afghanistan om daar zijn specialisatie uit te voeren. Nog niet genoeg van uitheemse oorden en reizen en accepteerde hij daarna een baan in de offshore bij ABB. De Zweedse multinational, gespecialiseerd in energie en automatisering. “Zo zat ik ‘s-ochtend bij een vergadering in Singapore, sprong ik op het vliegtuig om na een overstap van 3 uur op Schiphol door te vliegen naar een klus op een windmolenpark in Denemarken. Ik was opgeteld ongeveer zeven maanden per jaar van huis.” Dennis vertelt.

De wereld staat even stil

“Na negen jaar reizen en leven uit een koffer veranderde mijn wereld. Mijn vrouw en ik raakten in verwachting van een zoon. Zoals veel jonge vaders dat ervaren, wilde ik ineens meer thuis zijn. In goed overleg met mijn vrouw ben ik op zoek gegaan naar een baan in Nederland. Een kameraad tipte mij. Bel Brunel. ‘Zij willen je zeker spreken’. Ik dacht, maar eens zien wat ze te bieden hebben. Een gesprek verplicht me tot niks. Ik ben daar heel nuchter ingestapt. Mijn vrouw en ik hadden geen haast.”

Van ABB naar Liandon

“Toch is het heel snel gegaan. Binnen twee weken had ik twee gesprekken gehad met Ijen Kiekebosch, Managing Consultant bij Brunel. Daarna volgende een gesprek bij Liandon over een rol als sitemanager. Het zal wel niet standaard zijn, maar binnen vier weken was ik via Brunel aan de slag bij Liandon. Gelukkig hebben we dat met mijn oude werkgever heel netjes kunnen regelen.”

Brunel had het zo goed en zo vlot geregeld, dat ik niet de behoefte heb gevoeld om mijn cv ergens anders voor te leggen

Dennis Dorgelo

Wat doet een sitemanager?

“Als sitemanager ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten. Dat zijn projecten voor instandhouding, uitbreiding en nieuwbouw van sites van Liandon. Dat kan een kortstondig project zijn. Denk aan het vervangen van een trafo of implementatie van nieuwe beveiliging. Dat duurt een week of twee. Soms moet er een hele nieuwe site gebouwd worden. Zo’n project loopt dan ongeveer een jaar. De projectmanager is uiteraard overall verantwoordelijk en onderhoudt het contact met de klant."

Oost-West

“Ik heb op dit moment in het totaal 14 locaties waar ik voor aan werk. Die sites zitten verspreid over oost, west en noord Nederland. Ik zorg samen met het projectteam dat er voldoende capaciteit is, dat de materialen geleverd worden. Dat er werkplannen, takeplannen, volledige bouwtekeningen zijn. Om zo een duidelijke taakverdeling te creëren en een duidelijk overzicht van de werkzaamheden van de betrokken mensen. Daarbij werk ik veel samen met onze lead engineers en een projectmanager.”

De mogelijkheden die Brunel mij bieden, sluiten perfect aan bij ons jonge gezin

Dennis Dorgelo

Bevalt de overstap?

“Ik had wel wat angst voor de overstap. Maar het heeft allemaal heel positief uitgepakt. De functie is enorm uitdagend. En let wel, ik rij nog altijd wel 80 tot 90 duizend kilometer. Dus dat reizen zit toch nog een beetje in mijn werk. Dagelijks rij ik vaak meer dan drie uur in de auto, van locatie naar locatie. Dan zit ik voornamelijk te bellen en vergaderen. Maar een half uur voordat ik thuis parkeer, gaat mijn telefoon uit. Want als ik thuis aankom, wil ik ook echt thuis zijn.”

Upload je cv

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv

Like it? Share it!