Alles leren over schade

Shannen koos, tegen haar eigen verwachtingen in, voor het Finance & Risk programma van Brunel. Lees haar verhaal hier!

Shannen van Aalst

Young Professional Finance & Risk

Shannen van Aalst is sinds november 2017 young professional bij Brunel. Momenteel is ze werkzaam bij een verzekeraar, tegen haar eigen verwachtingen in. Waarom? Dat lees je hier.

Ik in de financiële dienstverlening? Nee, dat had ik nooit gedacht. Als je een paar jaar geleden tegen mij zou zeggen dat ik hierin terecht zou komen, had ik je uitgelachen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb!

Shannen van Aalst

Interesse voor het vak

In april 2016 kreeg mijn broer een ernstig ongeluk. Hij brak zijn nek op twee plekken en werd gediagnosticeerd met een dwarslaesie. Wonder boven wonder herstelde mijn broer snel en kon hij na 10 dagen naar huis. Natuurlijk met de nodige revalidatie en hulp. Mijn vader werd erg betrokken bij het hele onderzoek, want er was naast materiële schade ook letselschade. Dit hele proces kreeg ik mee en dat trok mijn interesse. Wat komt er allemaal bij dit soort schades kijken en hoe zit het met betalingen en wie de “schuld” op zich krijgt? We zijn nu bijna twee jaar verder en de zaak loopt nu nog. Dat zegt genoeg over hoe ingewikkeld het kan zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Alles leren over schade

Toen ik na het afstuderen van mijn opleiding Communicatie werd benaderd door Brunel twijfelde ik nog wel. Ik had geen affiniteit met de financiële dienstverlening en mijn opleiding paste er ook niet bij. In het tweede gesprek kwam iets naar voren waardoor ik mijn keuze maakte. Je kon bij Brunel kiezen tussen verschillende disciplines, waaronder schadeverzekeringen wat mijn aandacht trok, vanwege de situatie van mijn broer en het proces wat hierbij komt kijken. Ik besloot om voor Brunel en dit programma te kiezen, met als uitgangspunt schadeverzekeringen.

Ontmoet de Finance & Risk specialisten van Brunel

In november 2017 begon ik bij Brunel. Ik behaalde mijn Wft Basis en Wft schade particulier. Ik vond de materie heel interessant en begon mij nu pas te beseffen waar allemaal naar gekeken moet worden bij een schade, welke regels er zijn, waar je je aan moet houden en ga zo maar door. Dit is zo veel meer dan je zou denken. Ondanks het soms wel moeilijke stof was, pakte het me en vond ik het echt leerzaam en interessant. 

Aan de slag

Al snel na mijn indiensttreding kon ik op gesprek bij een bekende verzekeraar op de arbeidsongeschiktheidsafdeling. Er waren meerdere kandidaten, maar gelukkig was ik één van de twee kandidaten die mocht starten. Ik zou me, kort gezegd, bezighouden met medewerkers die door ziekte, ongeval of traumatische gebeurtenissen niet meer kunnen werken en hierdoor arbeidsongeschikt raken. Dit moet goed gecontroleerd worden, voordat zij een uitkering hiervoor krijgen. Ik werk geruime tijd in deze functie en ik heb het er tot op de dag van vandaag nog heel erg naar mijn zin. Dit komt ook door het team. Het is een groot (zo’n 50 man) en jong team. Je leert veel over de branche en toch ben je dagelijks in contact met mensen, wat ik graag zoek in mijn werk. Mijn opleiding Communicatie heb ik niet voor niets gedaan. Ik dacht dat ik dit niet kon gebruiken, maar ik merk hoeveel communicatie er is en dat ik toch veel kennis en kunnen van mijn opleiding kan toepassen in het dagelijks leven.

De financiële dienstverlening zal altijd blijven bestaan 

Als ik jou was, zou ik zeker voor de ontwikkeling als Young Professional bij Brunel kiezen. Met een gedegen motivatie en de drive om klanten verder te helpen. Ik ben behoorlijk afgeweken van mijn vorige opleidingen, maar heb er zeker geen spijt van. De financiële dienstverlening zal altijd blijven bestaan en iedereen heeft er mee te maken. De kennis die je hierover op doet, maakt je niet alleen wijzer, maar ook veel zelfverzekerder en sterker. Ik zou zeggen, pak elke kans die je wordt aangeboden. En als je het idee hebt dat je niet meer op je plek zit dan heb je het voordeel dat je veel ervaring hebt opgedaan en staat jouw Brunel consultant voor je klaar om je verder te helpen en te kijken naar de vervolgstappen.

Kom op gesprek en geef met Brunel richting aan je toekomst!

Lees hier meer over jouw carrièrekansen als young professional

Young finance professional bij Brunel

Meer weten over financiële dienstverlening bij Brunel?

Lees hier meer over dit vakgebied!

Finance & Risk

Wij zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv