Werken met hoogspanningstechniek is machtig mooi

dinsdag 23 januari 2018

Vincent de Vries werkt sinds 2014 voor Brunel. Momenteel werkt hij als lead engineer voor Strukton aan offshore windparken in de Noordzee. Afgestudeerd in Hoogspanningstechniek en Toegepaste fysica, gevolgd door een variëteit aan banen heeft hij een bijzondere weg afgelegd om op deze positie te komen. 

“Eigenlijk ben ik gewoon aan de slag gegaan bij het bedrijf waar ik mijn afstudeeropdracht heb gedaan. Ik was daar sinds mijn afstuderen bezig met het uitzoeken van mogelijkheden van het hoogspanningsnetwerk. Wat is de mogelijke belasting? Wat zijn de marges? Het bedrijf moest zich in 2014 echter van Den Haag gaan richten op haar kerntaken: Netwerkbeheer. De innovaties en inhoud waar ik aan werkte, werden aan de markt overgelaten. We moesten ons gaan toeleggen op reviewen binnen engineering projecten, dus alle ‘inhoud’ stroomde weg.” 

Niet-alledaagse cv
“Ik schaamde mij een beetje voor mijn cv. Er staan nogal wat afwijkende dingen op. Zo ben ik metselaar geweest; heb in de beveiliging gewerkt; als suppoost in het museum, maar ook onderzoek gedaan aan de kernreactor in Delft. Oh ja, ik heb sterrenkunde gedaan in Leiden, wiskunde, theoretische natuurkunde en uiteindelijk kwam ik uit bij hoogspanning. Werken aan projecten bij de nieuwe, gereorganiseerde organisatie was voor mij niet uitdagend genoeg dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. In aanleg was dat best spannend, want ik had net een huis gekocht en was vader geworden. Ik ben maar eens begonnen met het online zetten van mijn cv.” 

Stroomversnelling
“Binnen een half uur na publicatie had ik Daniëlle, een recruiter van Brunel, aan de telefoon. Of ik de volgende dag tijd had om te komen praten, want ze vond mijn curriculum vitae heel interessant. Toen ik de telefoon neerlegde, zag ik dat ik een aantal gesprekken had gemist. Die eerste drie dagen ben ik benaderd door ruim honderd bedrijven en recruiters. Nog diezelfde week had ik een gesprek met twee andere recruiters bij Brunel, Gert-Jan en Suzanne. En al tijdens dat gesprek gaven ze aan dat ze mij een contract voor onbepaalde tijd wilden aanbieden. Een geschikte opdrachtgever zouden ze zeker voor mij vinden, daar waren ze heel stellig in.”

Brunel zoekt naar een match en gooit niet zomaar een sleepnet uit. Ze begrijpen zowel mijn vak als de mogelijkheden die mij dat geeft op de markt.

Klik
“Gert-Jan begreep echt wat ik mooi vond, hoe mijn vak in elkaar stak en waarom ik die keuzes in mijn carrière gemaakt had. Daarnaast begreep hij bij wat voor soort opdrachtgevers ik op mijn plek zou zijn. Dat maakte de gesprekken bij Brunel ook echt anders dan bij veel andere partijen. Want geloof mij, ik heb die eerste week veel gesprekken gevoerd. Maar de meeste partijen hadden gewoon hun sleepnet online uitgegooid. En ze kwamen met opdrachten die echt niets met mijn vakgebied te maken hadden. Die bedrijven kan je niet serieus nemen. Brunel durfde de gok met mij te wagen. Dat gaf zoveel vertrouwen. Dus durfde ik de gok met Brunel ook wel aan.”

Weer in the lead 

“Het zal wel niet standaard zijn, maar alles duurde slechts drie weken. Van het moment dat ik mijn cv online zetten totdat ik via Brunel aan de slag was. Ze hebben mij toen in 2014  gekoppeld aan Strukton, als electrical engineer bij de rail afdeling. Al snel won Strukton een project waar ik mijn ervaring met deze klant kon inzetten. Inmiddels ben ik daar doorgegroeid naar een rol als lead engineer. Ik werk daar nu aan de grote offshore windparken in de Noordzee. Dat is nu juist het inhoudelijke werk dat ik zo mooi vind en dat mijn vorige werkgever noodgedwongen moest afstoten.”

Like it? Share it!