De 1e maand van Finance trainee Marloes

Marloes van der Wilden (24 jaar) is sinds november 2017 Young Financial Specialist bij Brunel. In februari gaat ze starten met een nieuwe opdracht bij een landelijke bank. Naast het traineeship is ze nog bezig met afronden van haar opleiding Communicatie.

Week 1


Maandag 6 november was het zo ver. Het Young Specialist Program ging van start met een driedaags bootcamp in Beekbergen. De vrijdag ervoor heeft mijn groep van zestien enthousiastelingen al kennis kunnen maken met elkaar tijdens de kick-off, dus we waren in elk geval niet meer onbekenden van elkaar. In Beekbergen leerden we elkaar beter kennen en natuurlijk niet geheel onbelangrijk: we zetten onze eerste stappen in de wereld van de financiële dienstverlening. De bootcamp bestond uit Wft basis trainingen, sportieve activiteiten en lekker eten. Aan brainfood geen gebrek! Voor een leek in de financiële dienstverlening, zoals ik, waren de trainingen erg fijn. Iedereen heeft er veel baat bij gehad, want er werden uiteenlopende onderwerpen behandeld. Op woensdag eindigden we met een Brunel quiz en daarna was het tijd om naar huis te gaan. De week werd vrijdag afgesloten met het Wft-basis examen. Vanwege de examentraining vooraf ging iedereen met goede moed het examen in en gelukkig waren de resultaten van het examen grotendeels positief. Daarna kon het weekend gevierd worden en konden we bijkomen van deze drukke maar leerzame week.

Ontmoet de Insurance & Banking specialisten van Brunel

Week 2 

Deze week was het tijd om aan de slag te gaan met mijn Wft Hypothecair Krediet. In mijn straat staan redelijk wat huizen te koop en er wordt flink gebouwd, dus het is interessant om te leren wat er allemaal precies achter een ‘Te Koop-bord’ schuilt. Maandag was een thuiswerkdag, dus kon iedereen een begin maken aan de stof. Op dinsdag kregen we een training in Telefonische Vaardigheden. Veel ervaring met telefonische werkzaamheden heb ik niet, dus de training kwam goed van pas. De dag erna was weer een dag om thuis te studeren en op donderdag hadden we onze eerste training over Hypothecair Krediet. Hier keek ik naar uit, want een combinatie van thuis studeren en klassikale training werkt voor mij het beste. Tijdens de training vloog de tijd voorbij, ondanks dat het een redelijk lange dag was. Er staan nog drie trainingen op de planning en dat komt goed uit, want het is behoorlijk wat informatie allemaal. Maar daarnaast is het gelukkig ook erg leuk! 

Week 3

Deze week stond weer in het teken van de trainingen en thuis studeren. De trainingen van vorige week hebben mij goed op weg geholpen om thuis aan de slag te gaan. Het voelt eigenlijk een beetje alsof ik weer op school zit. Dat is helemaal niet erg, want ik ben nog wel gewend om aantekeningen te maken en klassikaal les te hebben. Het is ook erg gezellig met ons hypotheek-groepje en iedereen helpt elkaar. Ook tijdens het thuis studeren ben ik niet helemaal alleen, want mijn twee katten komen af en toe een kijkje nemen wat ik aan het doen ben. Ik heb zelf nog wel eens de neiging om te lang door te gaan met studeren, maar de katten zorgen ervoor dat ik genoeg pauze-momentjes neem. Alhoewel ik het ook erg leuk zou vinden om binnenkort deze harige collega’s en geïmproviseerd bureau (oftewel de eettafel) in te ruilen voor een echte werkplek. Nog even doorzetten tot het zo ver is.

Week 4

Eind van de week hebben we ons Hypothecair Krediet examen. Maar voor het zo ver is, hebben we nog een laatste training en wat dagen om thuis te oefenen. Vooral het rekenwerk vind ik best lastig. Zowel op mijn mbo- als mijn hbo-opleiding heb ik dit niet hoeven doen. Gelukkig is er tijdens de trainingen veel aandacht aan besteed, maar ik blijf het wel lastig vinden. Op de dag van het examen hebben we nog een examentraining. De laatste vragen en onduidelijkheden worden uitgebreid behandeld tot iedereen klaar is voor het examen. Helaas hebben ik en een paar anderen het niet gehaald. Ik vond het best pittig, maar ik weet wel waar ik op moet letten voor de volgende keer. Ik kan nu wat meer tijd nemen om te leren voor mijn Hypothecair Krediet, want het was best veel zo in drie weken tijd. Het is immers ook een heel ander vakgebied dan waarvoor ik gestudeerd heb: Communicatie. Ondanks de uitslag van mijn examen vond ik het een erg leuke maand en een goede start van het traineeship. Ik kijk er erg naar uit mijn theoretische kennis nu toe te gaan passen in de praktijk en lekker aan de slag te gaan op mijn eerste opdracht!

Nog niet uitgelezen? Download hier de brochure.

Traineeship Banken en Verzekeringen

Meer weten over Insurance & Banking bij Brunel?

Insurance & Banking