Van psychologie naar financiële dienstverlening

Afgestudeerd, wat nu? Dat vroeg Lesley zichzelf af. Lees hier hoe ze door het Young Specialist Program van Brunel haar plek in de financiële sector vond.

Lesley van de Sande

Lesley van de Sande volgde na haar studie Toegepaste Psychologie het Young Specialist Program (YSP)* van Brunel. Zo kwam ze terecht bij Stater in Amersfoort waar ze inmiddels een jaar met veel plezier als medewerker aflossen aan het werk is.

“Dat mijn loopbaan een andere wending nam dan ik eigenlijk voor ogen had, vind ik geen enkel probleem meer. Het Young Specialist Program (YSP) van Brunel zorgde ervoor dat ik enthousiast raakte over een functie in de financiële sector. Ik werk nu met heel veel plezier als medewerker aflossen op de afdeling Hypotheken bij Stater in Amersfoort. Dankzij de professionele begeleiding van Brunel zie ik voor mezelf een toekomst in dit vak.”

Afgestudeerd, wat nu?
"Ook ik behoorde tot de groep afgestudeerden die niet precies wist welke richting ik op wilde. In maart 2016 rondde ik de studie hbo Toegepaste Psychologie af in Leiden. Daarna begon de zoektocht naar een droombaan. Iets in de human resource? Of toch richting de hulpverlening? In de eerste maanden liep ik een beetje vast, om eerlijk te zijn. In mijn vakgebied is het best lastig om aan werk te komen en ik greep daarom elke baan aan die op mijn pad kwam. Thuiszitten was geen optie. Ik ging aan de slag in een bakkerij, maar ik concludeerde al snel dat ik daar niet gelukkig werd.”

Wat mij zo aanspreekt aan werken bij Brunel? De persoonlijke begeleiding die mij wordt geboden. Brunel kijkt echt naar wie jij bent en welke functie daarbij past.

Introductie bij Brunel
“Een kennis raadde mij aan om contact op te nemen met Brunel. Toen ik me oriënteerde op de website was ik direct enthousiast over het vacatureaanbod. Brunel biedt tal van interessante functies voor pas afgestudeerden. Ik reageerde op een vacature en werd een dag later benaderd voor de functie van medewerker aflossen bij Stater. Tijdens de gesprekken op het kantoor in Amsterdam was ik al snel onder de indruk van de ontwikkelmogelijkheden die Brunel te bieden heeft. Bij Brunel staat persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van jouw ambities en carrièredoelen centraal.”

Eerste periode
“Wat mij zo aanspreekt aan werken bij Brunel? De persoonlijke begeleiding die mij wordt geboden. Brunel kijkt echt naar wie jij bent en welke functie daarbij past. Ze zijn erg flexibel en afspraken met mijn consultant vinden bij Stater plaats. Daarnaast heb ik in de eerste week samen met 25 trainees de eerste beginselen van WFT (Wet op het Financieel Toezicht) geleerd. Wel zo handig voor mijn werkzaamheden bij Stater. Het zijn misschien kleine dingen, maar die geven wel aan waar Brunel voor staat en gaat. Ze maken het young professionals zo aangenaam mogelijk.”

Bijscholing en opleiding
“Een cliché, maar de tijd vliegt. Ik werk nu alweer bijna een jaar voor Stater. Momenteel ben ik druk bezig om mijn Wft-Vermogen te halen. Als medewerker aflossen houd ik me bezig met alle aspecten op het gebied van hypotheken en de daaraan gekoppelde aflossingen. Ik leer elke dag bij en probeer met trainingen mijn financiële kennis te vergroten. Brunel bood me dit jaar een training Time Management aan, waar ik heel veel aan heb gehad. Ondanks dat mijn achtergrond niet aansluit op mijn huidige werkzaamheden, ben ik helemaal op mijn plek bij Stater. Ik raad het elke jonge werkzoekende aan om eens te informeren naar de mogelijkheden bij Brunel. Er gaat een wereld voor je open!”

*Het YSP-traineeship gaat verder onder de nieuwe naam Traineeship Banken en Verzekeringen

  • Kom op gesprek en geef met Brunel richting aan je toekomst!

    Lees hier meer over jouw carrièrekansen als young professional

    Young finance professional bij Brunel
  • Meer weten over financiële dienstverlening bij Brunel?

    Lees hier meer over dit vakgebied!

    Finance & Risk

Like it? Share it!