Van hotelschool naar recruitment

Casper ten Hove woont in Utrecht en komt uit Arnhem. Van jongs af aan zit de horeca in zijn bloed waardoor de Middelbare Hotelschool en de Hogere Hotelschool logische keuzes waren. Na verschillende bijbanen in de horeca is Casper tegenwoordig alleen nog maar in het weekend in de kroeg te vinden. Bij Brunel heeft hij zijn gastvrijheid ingezet in het YSP* programma en is hij nu recruiter.

Een baan die sales en horeca combineert, dat leek hem wel wat. 'Ja!', zei een grote hotelketen, en hij kon zijn geluk niet op. Maar op zijn eerste werkdag wachtte hem een onaangename verrassing: geen akkoord vanuit het Spaanse hoofdkantoor. Geen contract, geen baan. Casper vertelt: 'Mensen om me heen hebben, daar gaat het om'. 

Plan B(runel)
‘Bij de pakken neerzitten is niets voor mij. Ik ging doen wat altijd al goed voelde: lekker bezig zijn en de handen uit de mouwen steken. Horecawerk gaf me de gelegenheid om na te denken over plan B. Ik had het erover met mijn manager, die toevallig ook mijn stagebegeleider was geweest. Hij verwees me naar Brunel.’

Loopbaanadvies
‘Ik zag een vacature voor een recruitment-functie, dat moest het worden. Ik herkende mezelf in de gevraagde competenties: servicegerichtheid, commercieel, uitstekende contactuele eigenschappen. Er kwam een uitnodiging. Spannend! Het werd een interessant gesprek, waarin duidelijk werd dat de rol wel iets voor mij zou kunnen zijn… op termijn. Want op dat moment paste het Young Specialist Program (YSP) beter bij me. Of ik daarover wilde nadenken?’

Young Specialist Program
Het filmpje van de bootcamp, onderdeel van het Young Specialist Program, sprak me erg aan. In teamverband sporten, werken en bezig zijn is belangrijk voor me. Het was het moment om mijn interesse in de zakelijke dienstverlening wat meer body te geven. Ik besloot ervoor te gaan. Zo kwam het dat ik samen met 25 anderen op een externe locatie boomstammen ging werpen, kennismaakte met Wft Basis en me ging verdiepen in de ambities van anderen. Want reken maar dat je elkaar wat te vertellen hebt vanuit al die verschillende achtergronden: Bedrijfseconomie, Hotelmanagement, MER, Logopedie, Diermanagement, Commerciële Economie, Small Business & Retailmanagement etcetera.'

Aan de slag
‘Voor het eerst aan de slag buiten de horeca, en wel bij de Rabobank vanaf maand twee van het YSP-traject. Met twee Wft-diploma’s op zak was ik er klaar voor om mijn kennis toe te passen. Dat kon prima in mijn adviesrol op het Klant Contact Center, en ik heb er dan ook ruim een jaar met veel plezier gewerkt. Ik merkte dat ik me erg verantwoordelijk voelde, vandaar dat ik het op een gegeven moment op me nam om nieuwe collega’s in te werken.’

Recruiter
‘En toen was het tijd voor de volgende stap: recruiter bij Brunel! Sinds begin dit jaar zit ik dus aan de andere kant en houd ik me bezig met de werving en selectie van kandidaten voor het YSP-traject. Uit eigen ervaring weet ik wat dit traineeship allemaal te bieden heeft. Ik gun het al mijn kandidaten, want hun geluk staat bij mij voorop. Dat maakt dat ik positief kritisch ben: als ik de match niet zie, dan zeg ik dat.’

Samen met anderen
‘Ik heb graag mensen om me heen. Een Yes!-gevoel deel ik graag met collega’s, en een offday is net iets minder off dankzij een team. Waar ik naartoe wil groeien? Een rol als consultant, want dan heb ik contact met kandidaten, klanten én de Brunellers die via ons aan de slag zijn! Ook in mijn vrije tijd maakt het samenzijn met anderen mijn dag. Samen met mijn broer naar Dortmund om voetbal te kijken. Gezellig met mijn vriendin en vrienden de stad in. De horeca is voor mij echt de plek waar alles samenkomt: ontspanning, plezier, elkaar beter of anders leren kennen... wist je trouwens dat karaoke heel geschikt is voor een teamuitje?’

*Het YSP-traineeship gaat verder onder de nieuwe naam Traineeship Banken en Verzekeringen

Like it? Share it!