Succesvol workforce management

Is succesvol workforce management in een veranderende wereld mogelijk? 

Donderdag 14 september was Brunel samen met FrieslandCampina als een van de hoofdsprekers aanwezig op het Nextgen Summit georganiseerd door onze klant Emerson Automation Solutions. Tijdens het summit werden er verschillende innovaties getoond op het gebied van onderhoud en cases besproken hoe organisatorische silo’s kunnen worden doorbroken, zodat er een klimaat ontstaat waarin structureel ruimte is voor innovatie en verbetering. Voor de klanten van Emerson was dit tevens hét moment om te zien wat de nieuwe ontwikkelingen zijn in het productportfolio van Emerson. Ook partners van Emerson presenteerden hoe zij op een slimme manier de betrouwbaarheid van hun installaties wisten te verhogen.

Technologische veranderingen

Wij hebben vanuit Brunel de aanwezigen meegenomen in de uitdagingen van de huidige- en toekomstige arbeidsmarkt en samen gekeken hoe succesvol workforce management kan worden toegepast in een snel veranderende wereld. We zien hierbij dat de huidige technologische ontwikkelingen ver gaan en elkaar snel opvolgen. Dit zorgt ervoor dat bepaalde beroepen of industrieën in rap tempo wezenlijk veranderen. Hier zijn vaak ander soort mensen, met een andere opleiding nodig. Maar ook de toenemende schaarste aan grondstoffen, de megatrend dat steeds meer mensen behoefte hebben aan zingeving en de toenemende rol van de vrouw in het arbeidsproces hebben invloed op de beschikbare workforce. Daarnaast is de huidige arbeidsmarkt sterk kandidaat gedreven met daarin verschillende generaties die andere wensen hebben. Dit alles dwingt organisaties een proactieve rol aan te nemen als het gaat over resource planning 

Kritische blik

Naast een blik naar buiten is het minstens zo belangrijk dat je een kritische blik naar binnen werpt. Welke uitdagingen en kansen biedt de (technische) branche? En welke uitdagingen en onderscheidend vermogen heeft mijn eigen organisatie als het gaat om het zijn van een aantrekkelijk werkgever? Ben ik een aantrekkelijk werkgever en zo niet, hoe kan ik dat worden? Heb je de antwoorden op deze vragen dan is het ook van belang dat hierop de juiste acties volgen. De vraag naar specialisten neem toe en tegelijkertijd zijn ze steeds minder beschikbaar. 

Strategie bepalen

Om de beschikbaarheid op de arbeidsmarkt voor bepaalde resources goed in kaart te brengen maken we gebruik van HR analytics. Met behulp van deze data bepalen we wat de juiste sourcing strategie is om in te zetten. FrieslandCampina heeft de aanwezigen laten zien dat door het inzetten van het maintenance engineer traineeship i.s.m. Brunel zij een uitdaging voor een schaars, maar bedrijfskritische rol veilig hebben gesteld. 

De wereld verandert en dus ook de wereld van onderhoud binnen de industrie. Het toepassen van ‘value driven maintenance’ is cruciaal om ook in de toekomst continuïteit te waarborgen. De uitdaging hierin was om naast de mensen met technische ‘knowhow’ ook maintenance engineers te werven. FrieslandCampina en Brunel hebben de krachten gebundeld en zijn een succesvolle samenwerking gestart door het werven en opleiden van enthousiaste mensen.

Willem Ytsma, manager technics bij FrieslandCampina

Met een sourcing strategie toegepast op de beschikbaarheid van resources op de arbeidsmarkt en een boodschap afgestemd op jouw uniekheid als organisatie is het mogelijk de instroom van talent veilig te stellen. Als je daarbij een sterke focus hebt op behoud en mobiliteit binnen je organisatie ben je als organisatie in de lead. Niet alleen vandaag, maar ook morgen.

Bent u benieuwd wat Brunel voor u kan betekenen?

Lees hier meer over onze Solutions.

Resourcing Solutions