Grenzeloos werken

Talent laat zich soms lastig vinden. Maar waarom zou je je alleen moeten beperken tot één land? Niet overal zijn mensen mensen de juiste expertise te vinden. Maar in alle landen ter wereld zijn er vele geschikte mensen die klaar zijn voor een avontuur. Bij internationaal werven komt echter nogal wat kijken. Vanuit de groeiende internationale wervingsbehoefte bij onze opdrachtgevers is zo’n vijf jaar geleden het Global Sourcing Center van Brunel ontstaan.

Er komt veel kijken bij werken in een ander land. Niet alleen een baan vinden, maar ook een huis, verzekeringen afsluiten, een bankrekening openen, of in sommige landen een werkvisum aanvragen. Lees mee hoe het Global Sourcing Center van Brunel hier mee omgaat. 

Het Global Sourcing Center(GSC) van Brunel richt zich vanaf de High Tech campus in Eindhoven op drie groepen: Nederlandse medewerkers in het buitenland, lokale professionals voor buitenlandse projecten en buitenlandse kandidaten waar wij een passende functie voor hebben in Nederland. 

Grenzeloos
Het GSC zoekt buiten landsgrenzen. Zo vonden wij bijvoorbeeld voor een Roemeense softwaretester een baan in Nederland. Zijn vriendin bleef achter in Roemenië maar na een tijdje misten ze elkaar toch te erg. We zijn toen op hun verzoek naar een passende baan gaan kijken en al snel kon de vriendin bij de werkgever van haar vriend aan de slag. Ook hielpen wij een researcher uit India die graag ervaring wilde opdoen in het bedrijfsleven. Momenteel werkt hij voor een researchafdeling van een Nederlandse krant. Maar het kan altijd nog internationaler: een Nederlandse opdrachtgever was voor hun locatie in Australië op zoek naar een engineer. Hiervoor vonden we een enthousiaste Chinese engineer, die down under een heel nieuw bestaan heeft opgebouwd. 

Ontzorgen
We staan graag kandidaten in hun eigen taal te woord: onze recruiters zijn allen niet in Nederland opgegroeid. Ze komen uit verschillende landen en hebben daar gestudeerd en gewerkt. Hierdoor zijn zij als geen ander in staat om de cultuurverschillen tussen het thuisland van de kandidaat en Nederland te overbruggen. Ze weten hoe het is om in een ander land te wonen en te werken en kunnen zich dus goed in de kandidaten verplaatsen.
Er komt een hoop bij kijken. Niet alleen het regelen van een woning, maar ook verzekeringen, een bankrekening en zaken zoals een abonnement op de sportschool of het kopen van een fiets. Kandidaten worden door het GSC ondersteund bij alle dagelijkse en de misschien wat minder dagelijkse dingen die je tegenkomt wanneer je in het buitenland gaat werken. Zo heeft iedere medewerker die begint met een nieuwe baan in een nieuw land een ontspannen start. 

 Johan Martin de Vries - Manager Global Sourcing Brunel

Wil je meer weten?

Lees meer

Vragen? Neem contact op met

Johan Martin de Vries

Manager Global Sourcing

+31 6 20363208